Neste studium: Markedsføring

Hvorfor akkurat dette studiet?

I det siste har jeg virkelig merket at jeg vil få nytte av utdanningen min. Jeg har tidligere utdanning i journalistikk, og har lenge tenkt på at jeg også vil studere markedsføring. Det hender jeg kikker på jobbannonser selv om jeg egentlig ikke er helt klar for fast jobb ennå. Og som oftest søker de etter folk med utdanning, eller en relevant bachelor.

Derfor tenker jeg at det vil være nyttig med litt utdanning innen markedsføring også, spesielt nå som journalister gjerne skal ha noen ekstra ben å stå på. Ser hvert fall at mange som søker journalister, ønsker dette i tillegg!


Dette er kursene jeg har tenkt til å ta, i alle fall de to første. Dersom jeg også er gira etter disse to, har jeg litt lyst til å prøve meg på den tredje også. Det er jo så spennende med markedsføring og PR, og jeg tror det vil være nyttig for meg på flere områder.

Kreativ markedskommunikasjon (30 studiepoeng)
PR og Kommunikasjon (60 studiepoeng)
Markedsføring og merkebygging (30 studiepoeng)

Noen grunner til at jeg mener det blir nyttig:
– Jeg får mer tyngde som journalist
– Lettere å gå en annen vei om jeg vil det
– Fordel å kunne markedsføring som selvstendig næringsdrivende
– Nyttig for blogging og sosiale medier
– Spennende ny kunnskap! (Som er viktig av flere grunner, som jeg skrevet om tidligere)

Planen er å begynne på «Kreativ markedskommunikasjon» til høsten, og jeg er veldig spent på dette. Blir jo litt annerledes enn journalistikk, kanskje litt vanskeligere? Jaja, vi får bare se. Så jeg benker meg altså som nettstudent et par år til!

– Silje

Foto: Gratis bilder fra Pixabay