Tilrettelagt studieopplegg i en travel hverdag!

Som student, frilansjournalist, trener og idrettsutøver, har Emma Kristine fått tilrettelagt studiehverdagen etter sine behov.

Emma Kristine Skjærstad tar en Bachelor Journalistikk på Høyskolen Kristiania. I tillegg til det er hun profesjonell idrettsutøver. Og frilansjournalist. Og trener. Hvordan får hun så livet til å gå opp i en hverdag som består av flere ting enn «kun» studier og jobb?

Emma Kristine Skjerstad

Emma Kristine Skjerstad, 26 år fra Nittedal. Idrettsutøver, student, frilansjournalist og trener på heltid og deltid.

Tilrettelagt studieopplegg

Kombinasjonen er til tider tøff. Spesielt de fire dagene i uken hvor jeg har to økter om dagen. Opp klokken sju, ut å trene før klokken 9, inne i 11/12-tiden, spise, dusje, sove 40 minutter, lese/skrive, spise igjen, ny økt, dusje, spise og kanskje sitte litt mer med studier.

Heldigvis har jeg sammen med Høyskolen Kristiania fått et tilrettelagt opplegg, ved at jeg har alle forelesninger på video, i disse semesteroppgavertider daglig kontakt med veileder og andre medstudenter. Hva skulle man gjort uten internett, folkens?! På den måten kan jeg studere hvor jeg vil, når jeg vil. I prinsippet.

Så lenge fristene blir holdt, eksamen gjort og semesteroppgaven levert. Utfordringen her er jo å være rutinert, disiplinert og streng med seg selv, men takket være idretten har man lært mye. For der gjelder de samme tingene hvis man skal nå målene sine.

Emma Kristine Skjerstad

4 ting som gjelder

Så selv om det til tider er tøft å kombinere idrett og studier, er jeg veldig glad for at man i 2016 har muligheten til å kombinere dette på en slik måte at man kan «slippe unna» å reise på skolen hver dag. For hadde det vært obligatorisk oppmøte på skolen x antall dager i uken, i tillegg til idrett og jobb. Ja, da hadde vel tuten vært en annen. Eller hva det heter.

Her er det egentlig bare fire ting som gjelder for tiden; Trening, semesteroppgave, trenerjobben jeg gjør for CK Nittedal og skriverier for Birken. Alternativet er å ha en ordentlig jobb (som mange kaller det) og en «vanlig» hverdag, og der er jeg ikke riktig enda, gitt. Livet altså. Livet. Men jeg liker det, og klager ikke!

Emma Kristine Skjerstad

Etter endt trening, skole og «arbeidsdag» har jeg nå sunket ned i sofaen. Nydusjet og med et glass rødvin, for en gangs skyld. Med det skåler jeg for førjulstiden, eksamenstiden og fysisk aktivitet!

// Emma Kristine