Drømmen om musikkstudio realisert i Trondheim

Fem uteksaminerte musikkdesignere fra Høyskolen Kristiania i Trondheim har satset stort. Nylig åpnet de et komplett musikkstudio på Marienborg. Nå vil de samarbeide om å skape en arena for produksjon og utøvelse av musikk.

Her kan vi jobbe videre med det vi lærte fra studiene, og samtidig etablere oss som produsenter.

studio002

Endelig i eget studio. Fra venstre bak: Per Kristian Elgseter Sundet, Vegard Johansen, Espen Berg- Nilsen. Sittende t.v: Steffen Svendsen, Torje Markussen.

Studioet har de tidligere musikkstudentene bygget opp fra helt tomme lokaler, og består av fire rom:

  • Et innspillingsrom med dobbel skillevegg
  • En vokalbooth
  • Et kontrollrom
  • Og et lager med kjøkkenfasiliteter.

I motsetning til mange musikkstudioer oppleves dette som særdeles fresht og moderne, ja neste hjemmekoselig, synes Steffen.

– Vi har gått inn med alt vi har av penger, til utstyr og materiell og ikke minst mange arbeidstimer til maling, gulvlegging og snekring. Det føles fantastisk å kunne ta med kunder hit nå. Vi har jobbet hardt for å få studioet til både å se profesjonelt ut og ha den riktige akustikken, forteller han.

studio005

Deler lokalet som selvstendige produsenter

Alle fem hadde klare ønsker om å komme raskt i gang med prosjekter da de var ferdig utdannet, og diskuterte ulike måter å organisere seg på. I dag er de organisert som fem selvstendige produsenter som betaler leie til studioet.

På den måten kan alle benytte fasilitetene til egne prosjekter, i tillegg til kundeoppdrag, forteller Per Kristian.

– Det vil også være mulig for andre å leie studioet, da tenker vi spesielt på studenter som trenger mer studiotid. Vi tror at å samarbeide om et felles studio på denne måten er mer fruktbart enn om vi skulle etablert oss på hver vår kant med hvert vårt mikserom eller studio. Her kan vi også jobbe videre på det vi lærte på studiene, og samtidig etablere oss som produsenter.

studiopan

Navn med skandinaviske assosiasjoner

Guttene kjenner hverandre godt gjennom årene på høyskolen og har god gruppedynamikk, selv om de er veldig ulike i både musikkstil og personlighet. Per Kristian forteller at studioet derfor ble –  etter mange diskusjoner –  døpt «Northern Wave».

– Bevegelser innen musikk beskrives ofte som «bølger», og vi syntes dette var en god beskrivelse på det vi alle driver med her. Vi tror dette er en god start, og er stolte av hva vi har fått til, legger alle til.

studio001

Planen videre er å drifte studioet videre og utvikle utstyrsparken og egne karrierer. Så langt har de blant annet spilt inn lydbøker, gjort innspilling med egne band (Skòg og Papa Sierra) og andre artister.

– Vi er i oppstartsfasen og må være tålmodige. Framover blir det viktig med kreativ markedsføring, og at vi naturligvis leverer gode produksjoner til kundene våre, avslutter de.