Møt Christine, student på Hotelledelse

Christine Helena Hilsen hadde lenge hatt en stor interesse for servicefaget og et ønske om å jobbe med mennesker. Da hun i tillegg hadde et kokkefagbrev fra hotell fra før, så var Bachelor i Hotelledelse det naturlige valget da hun ønsket å starte på høyere utdanning.

Det jeg liker aller best med studiet mitt er fagsammensetningen.

Christine H. Hilsen

Christine H. Hilsen studerer Bachelor i Hotelledelse.

Studiet har mange spennende fordypninger innenfor alt fra gastronomi og destinasjonsorganisering til strategisk prising og interkulturell kommunikasjon. Dette gjør at man sitter igjen med en bred bachelor som åpner for mange muligheter når det kommer til jobb etter studiene. Mindre klasser og tettere dialog mellom studenter og forelesere er også en stor fordel.

Dette gjør det mulig å delta mer aktivt i forelesninger, bygge nettverk og skape relasjoner med både medstudenter og forelesere.

Hvordan er foreleserne?

Foreleserne på denne skolen er flinke og engasjerte.

Noe jeg synes er utrolig bra er at mange av foreleserne fortsatt jobber tett på næringslivet og derfor besitter et stort nettverk.

Dette gjør det mulig å bytte ut veldig teoretiske oppgaver med dagsaktuelle case, noe som jeg personlig synes er mye mer spennende å jobbe med.

Hvis jeg skal trekke frem en favorittforeleser må det uten tvil være Henning Friberg. Henning er den beste foreleseren jeg har hatt og på hotelledelse har vi også vært så heldig å ha han i mange ulike fag. Han har en evne til å formidle pensum på en helt utrolig måte og alle fagene han har blir dermed utrolig spennende. Han har ofte brukt case og trukket inn personer og bedrifter fra næringslivet i både forelesninger og eksamensoppgaver, dette gjør hans tilnærming til fagene helt unik i mine øyne.

Hvem passer dette studiet for synes du? Må man være «en leder», siden det heter hotelledelse?

Jeg mener dette studiet passer for alle som har en interesse for hotellbransjen eller andre servicenæringer. Dersom du ønsker en jobb hvor du er i kontakt med mennesker, vil også dette studiet være noe for deg. Det er heller ikke sånn at du absolutt må jobbe på hotell etter endte studier.

Dette fordi du vil sitte igjen med en bred kompetanse som vil være like relevant i mange andre bransjer som i hotellbransjen.

Du trenger ikke å være en typisk leder for å ta dette studiet. Hotellbransjen har behov for andre typer ansatte, og ikke bare ledere. Kompetansen du tilegner deg vil som sagt være bred og favne om andre stillinger enn bare lederstillinger. Fordelen med studiet er at dersom du ønsker å bli en leder så vil du besitte den teoretiske tyngden du trenger for å bli nettopp det

Hva liker du mest med å være student i Oslo?

Noe av det jeg liker best med Oslo er nærheten til alt. Beliggenheten til skolen er perfekt når man tenker på nærheten til næringslivet. Nærheten til så mange ulike bedrifter åpner opp for muligheten til å gjennomføre spennende bedriftsbesøk, samt få inn mange relevante gjesteforelesere i de ulike fagene.

Det er veldig deilig at du kan gå, sykle eller ta kollektivt uansett hvor du skal. For meg som opprinnelig kommer fra et sted der det går et tog i timen, så er det en stor forskjell å flytte til Oslo hvor det går t-baner hele tiden!


Henning-klasserom2

Christines foreleser, Henning Friberg, ble i 2016 kåret til Årets foreleser av både studentene og rektoratet på Høyskolen Kristiania.