Entreprenørskap på timeplanen

På Høyskolen Kristiania Trondheim heier vi på gründere og startup-bedrifter.

Målet er at alle studenter – så tidlig som mulig – vurderer om egne ideer kan realiseres og bli til noe mer enn bare ideer, hvis man jobber litt ekstra med dem, sier Camilla Prytz, avdelingsdirektør på Høyskolen Kristiania Trondheim.

– De ideene du har i dag, eller får i morgen kan faktisk bli din fremtidige arbeidsplass. Derfor starter vi en forelesningsserie for å mobilisere til entreprenørskap og gründervirksomhet.

– Det er viktig å møte de som har realisert egne ideer og motiveres av de som har satset. I tillegg trenger man kunnskap om hvordan en slik karrierevei kan etableres. Vi skal bidra til å legge dette grunnlaget, forteller hun.

Fra ide til bedrift

nina-fjelnset-2

Nina Fjelnset fra Ablemagic fortalte studentene om sin reise fra ide til bedrift

Høyskolen Kristiania Trondheim inviterer i høst inn gründere og gründerhjelpere fra ulike miljøer. Først ut var CEO i Ablemagic, Nina Fjelnset. I en fullsatt kantine fortalte hun om veien fra en idé i en notatblokk, til et historiefortellingsstudio med over 20 ulike utgivelser bak seg.

– Ablemagic eksisterer på grunn av en historie og trangen til å fortelle den, og består i dag av et team med syv utviklere innen animasjon, spill, barne-apper, lærings-apper, bøker og digitale leker. Vi har også flere ansatte fra Høyskolen Kristiania, forteller Nina.

Hun oppfordrer alle til å finne flinke folk å jobbe sammen med, gjerne med ulik bakgrunn og alder. Og som hun sier,

– Alt starter med begynnelsen. Let alltid etter kjernen i det du driver med, kjenn målgruppene godt og skap relevans for de du jobber for.

Fra konsept til forretningsplan

Senere i høst kommer daglig leder i Connect Midt Norge. Vibeke Tronstad Selnes til Trondheim. Hun skal snakke med studentene om konseptutvikling, idétesting og forretningspotensial. Hun vil også gi gode tips til ulike gode hjelpere som finnes for kommende gründerspirer.