Førsteinntrykk: De avgjørende minuttene

Skal du på jobbintervju? Slik gir du et godt førsteinntrykk.

Helene Trondstad Moe intervjuet i KK om førsteinntrykk

Førsteamanuensis og jobbekspert, Helene Trondstad Moe

– Et førsteinntrykk dannes raskt – vanligvis i løpet av et par minutter, sier førsteamanuensis Helene Tronstad Moe til KK.

Moe jobber som førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon og er ekspert på jobb og rekruttering. I et intervju med KK forteller hun om hvor viktig førsteinntrykket er, og hvordan den vanskelige jobben med å rette opp et dårlig førsteinntrykk kan gjøres.

Forbered deg

Før du skal inn i et jobbintervju, eller kanskje på første date, er det flere ting du kan gjøre for å sikre at du gir et godt førsteinntrykk.

– Tenk på forhånd hva som er forventet i situasjonen du skal inn i.

Er det et jobbintervju ønsker du gjerne at de andre skal tenke at du fremstår som en pålitelig, omgjengelig og reflektert person. Da bør du tenke gjennom hvordan du kan ha en atferd som reflekterer nettopp disse egenskapene. For eksempel ved å komme presist, møte blikket og gi de andre tilstrekkelig rom for sine ytringer, samt det å evne å se en sak fra ulike perspektiver, sier Moe.

Hun legger også til at det kan være nyttig å forberede seg mentalt for det som skal skje, før du går inn i møtet.

Fire avgjørende minutter

Det tar nemlig bare rundt fire minutter før rekruttereren har bestemt seg for hvorvidt du er en aktuell kandidat for jobben, viser forskning.

– Dersom du i løpet av denne tiden klarer å gi et godt inntrykk, slipper du å bruke mye tid og krefter på å rette opp inntrykket gjennom resten av intervjuet, forteller Moe.

Å rette opp et dårlig førsteinntrykk er ingen enkel oppgave. Nettopp derfor er de første minuttene så viktige.

– Det finnes en del psykologiske mekanismer som gjør at det er utfordrende å rette opp et førsteinntrykk. Etter at vi først har dannet oss et førsteinntrykk av en person, vil vi automatisk søke etter informasjon som bekrefter vårt opprinnelige inntrykk av personen. Vi ser altså ikke etter det som strider mot vårt førsteinntrykk – kun det som kan bekrefte det, sier Moe videre.

Les hele artikkelen i kvinnebladet KK.