Interiørklassen dro på studietur til Paris

–Vi var så heldige å være i Paris under Paris Fashion Week!

Hvert år reiser andreårsstudentene på Interiør i Bergen på studietur til Paris. Der var det tid til både sightseeing, storslått arkitektur og historiefortelling.

Skrevet av Camilla C. Bergflødt, 27, studerer fagskoleutdanning i interiør:

Den første dagen fikk vi fri til å utforske Paris på egen hånd. Vi var så heldige å være i Paris under Paris Fashion Week, og byen myldret av fantastiske utstillinger og fargerike mennesker. Programmet i løpet av uken varierte fra moteutstillinger, storslått arkitektur og historiefortelling på museum.

Interiørklassen på en storslått trapp i Paris Interiør fikk tid til utstillinger og arkitekturkikking i Paris

Paris er en stor by, så vi brukte metroen flittig for å komme oss fra et sted til det neste. Selv om dagene var hektisk hadde vi også tid satt av til å skissere og nyte lunsjen under åpen himmel.

Tema vi arbeider med på skolen er stilhistorie fra år 1900 frem til i dag. Det har vært lærerikt og givende å se det vi har lest om med egne øyne. Vi så blant annet en film om Marie Antoinette i fjor, og det var en helt fantastisk opplevelse å gå i de samm korridorene og se hvor ekstravagant alt var, og ikke minst størrelsen på hennes hage som strakte seg over flere kilometer.

Sighteein ble det også tid til, her Notre Dame

De besøkte Versailles

Vi hadde en fantastisk dag i Versailles, og det ble tid til noen kjappe skisser i hagen til Marie Antoinette. Eiendommene er svært ettertraktet til både motevisninger og filminnspillinger.

Det var en fantastisk opplevelse å bli kjent med Paris, men det var også en gylden mulighet for klassen til å knytte et tettere bånd. Det har vært mye latter og kvelder med god mat og sosialt samvær på hotellet og i de mange sjarmerende gatene. Jeg ville ikke ha vært foruten denne opplevelsen, og det er jeg sikker på at mine medstudenter er enig i!

– Camilla