Johanne jobber i Aftenposten

– Jeg tror at resultatene fra høyskolen viste at jeg hadde den kompetansen Aftenposten lette etter.

Vi hadde ikke bare rene markedsføringsfag eller økonomifag, men også fag som psykologi, antropologi og historie.

Johanne tok først en Bachelor i Markedsføring, deretter en Master i Markedsføringsledelse. Det førte til jobb som markedskonsulent i Aftenposten.Johanne tok først en bachelor i markedsføring og merkevareledelse og deretter en master i markedsføringsledelse. Det førte til jobb som markedskonsulent i Aftenposten.

Hadde du studert noe før du begynte på Høyskolen Kristiania?

Jeg tok et årsstudium i psykologi og et årsstudium i ledelse og organisasjon før jeg begynte på høyskolen.

Hva var det beste med å studere?

Noe av det beste med å studere synes jeg var de gode forelesningene, hvor du hver dag lærer noe nytt og kan fordype deg i emner du interesserer deg for. I tillegg til gruppearbeidet med gode samtaler og diskusjoner med medstudenter.

Det som skiller høyskole fra for eksempel videregående skole er at alle studentene har valgt en linje de er interessert i, noe som gjør at alle er engasjerte i å lære faget.

Du har også en frihet til å disponere tiden din mer selv når du studerer i forhold til når du er i full jobb.

Hva var det beste med Master i markedsføringsledelse?

Det beste med masterstudiet var at vi fikk en helhetlig forståelse av samfunnet, forbrukeren og markedet. Vi hadde ikke bare rene markedsføringsfag eller økonomifag, men også fag som psykologi, antropologi og historie. I tillegg hadde vi flinke forelesere og caser fra næringslivet som gjorde skolehverdagen spennende, lærerikt og relevant.

Er det noe spesielt fra studiene du føler at du har bruk for i dag?

Jeg tror at helheten av alle fagene har bidratt til at jeg har en mer grunnleggende forståelse for prosessene som ligger bak mye av jobben jeg gjør i Aftenposten i dag. Jeg tror at den erfaringen jeg har opparbeidet meg via de faktiske casene vi hadde fra næringslivet er det som har gitt meg mest erfaring, i tillegg til gjesteforelesere fra blant annet Google, Norwegian og ulike mediebyråer. Her har jeg tatt notater jeg fortsatt bruker på jobben i dag.

Jeg jobber med alt fra å lage markedsplaner til annonseplanlegging for sosiale medier

Hvorfor søkte du på jobb i Aftenposten?

Jeg har alltid lest Aftenposten og syntes at de gjør en viktig og bra jobb. Da jeg så at de utlyste en relevant stilling ble jeg veldig glad og fast bestemt på å gjøre hva jeg kunne for å få jobben. I tillegg var stillingen spennende og passe utfordrende for meg. Den passet med min tidligere erfaring både fra jobb, spesialiseringer på høyskolen og masteroppgaven jeg hadde valgt.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Det er en allsidig og spennende jobb og hverdagen min varierer mye. I enkelte perioder jobber jeg mest med planlegging og gjennomføring av en kampanje om jeg er prosjektleder på den, mens i andre perioder jobber jeg med alt fra å lage markedsplaner til annonseplanlegging for sosiale medier.

Hvorfor tror du de ansatte nettopp deg?

Jeg tror at min tidligere jobberfaring og resultater fra høyskolen viste at jeg hadde den kompetansen de lette etter. I tillegg til min motivasjon for å jobbe for nettopp Aftenposten og iveren etter å lære mer og gjøre en god jobb var det som gjorde at de ansatte meg.

Gjorde karrieresenteret på høyskolen noe for deg i jobbsøkerprosessen?

Ja, jeg var på jobbsøkerkurs på Karrieresenteret, i tillegg fikk jeg hjelp til å utforme CV-en min.

Har du et tips eller to til studenter som snart skal ut i jobb?

Vær oppdatert og interessert i bransjen, dette vil hjelpe deg på både intervjuer og i selve jobben. Skaff deg relevant erfaring!