Lina studerer HR og har praksis i Coca-Cola

– Jeg tror at arbeidserfaring i tillegg til teorien vi lærer er veldig viktig.

Lina. Bilde

Du har hatt praksisopphold i et par uker nå. Hva har det gått ut på?

På HR-studiet har vi denne våren vært utplassert i en bedrift. Jeg har vært i Coca-Cola Enterprises (CCE). De første ukene har gått med til å bli kjent med folk og systemer. Jeg har vært rundt i bedriften og fått se hvordan de forskjellige avdelingene arbeider. Jeg har blant annet fått være observatør ved intervjuer, det har vært spennende.

Samtidig som jeg har praksisplass så skal det skrives en oppgave. Jeg skal skrive om Coca-Colas organisasjonskultur og det er allerede mange ting jeg kjenner igjen fra forelesningene, spesielt innenfor rekruttering.

Coca-Cola bruker kompetansebaserte intervjuer, som vi har gått gjennom på forelesning, og intervjuteknikker som brukes i praksis.

Hver morgen går vi gjennom hva som skal skje den dagen, og jeg må si det har vært veldig variert frem til nå. Coca-Cola er en stor merkevare og det er veldig interessant å oppleve hvordan bedriften kommuniserer på kryss og tvers og hvordan HR-rollen fungerer i organisasjonen.

Hva synes du om praksisordningen underveis i studiet?

Jeg synes det er et veldig godt initiativ, for jeg tror det er veldig relevant å få arbeidserfaring ved siden av teorien vi lærer.

Hvorfor valgte du en Bachelor i HR og personalledelse?

Fordi jeg liker å jobbe med mennesker og er opptatt av at mennesker trives på jobben. Jeg vil tro jeg er en god menneskekjenner og synes HR er en veldig viktig del av en organisasjon. Valget falt på Høyskolen Kristiania fordi det er en veldig bra skole, med veldig engasjerte forelesere og interessante fag, og som tar vare på studentene sine.

Det er jo vi som skal gjøre jobben etter utdannelsen og jeg tror at hvis vi ikke har det bra vil vi heller ikke gjøre en god jobb.

Min plan og nærmeste drøm når jeg er klar med utdannelsen er å få jobb innenfor HR i en interessant og voksende bedrift.

Hva er de beste rådene du vil gi til unge studenter som ønsker å jobbe med det du gjør på praksisplassen din i dag?

Man må kunne stanse opp iblant og reflektere over hva man har lært. Jeg har allerede fått bruk for den kunnskapen jeg har lært på skolen og det i seg i er en aha-opplevelse.

Det er vanskelig å vite om man har lært noe før man har prøvd. Jeg tror og det er veldig lurt å bruke litt sunn fornuft, det vil man komme langt med.