Professor Tom Karp med ny bok

«Til meg selv - Om selvledelse» av professor Tom Karp gir leseren mulighet til å lede seg selv frem til ny erkjennelse og kunnskap. Dette er en bok som balanserer godt mellom teori, refleksjoner, case og verktøy.

til-meg-selvMulighetene og valgene er mange i vår tid, og stadig flere opplever at de må ta større ansvar for eget liv og egen utvikling. Det stilles derfor større krav til å lede seg selv i vårt samfunn, både i arbeids- og privatlivet.

Selvledelse er å påvirke seg selv og sine egne ressurser. Målet er å øke sannsynligheten for å få til det man bestemmer seg for, om det nå er å prestere eller å oppnå en bedre livskvalitet.

Tom Karp er professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania og Handelshøgskolen ved Nord universitet. Han har en doktorgrad i endringsledelse, en mastergrad i ledelse, samt er sivilingeniør og bedriftsøkonom.

Han har tidligere vært toppleder i næringslivet, og har startet og ledet konsulentselskaper. Karp har i tillegg jobbet mye med mental trening, mestring, prestasjoner og utvikling, innen toppidrett og i Forsvaret.

Praktisk selvledelse

Hans nye bok er skrevet for dem som ønsker å praktisere selvledelse og gjennom det vokse som menneske. Den er basert på et solid faglig grunnlag i motsetning til mye av den lettvinte litteraturen som tilbys på dette området.

Den egner seg derfor også godt for studenter og for dem som vil forstå mer av et populært fagfelt i rask vekst og utvikling.

Sagt om boken Til meg selv:

Tom Karp har skrevet en innsiktsfull bok om selvledelse som både er teoretisk og praktisk forankret. Boka undersøker selvledelse som fenomen og fagfelt ut fra ulike perspektiver, og gir samtidig leseren rikelig med muligheter til å utvikle egen selvledelse gjennom praktiske verktøy.

Stein Amundsen, førsteamanuensis i organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Lillehammer

Karp har med denne meget velskrevede og nyttige boken skrevet Norges ubetinget viktigste, klokeste og beste fagbok om selvledelse. Dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste. Boken favner bredt og går dypt. Den rammer direkte, ærlig og inspirerende. Dette er en bok mange vil ha nytte, læring og glede av å lese.

Boken er definitivt åretes viktigste fagbok: stimulerende og berikende.

Benja Stig Fagerland, forfatter, foredragsholder og foreleser

Tom Karp er noe så sjeldent som en intellektuell praktiker. Eller en praktisk intellektuell? Strengt tatt er han begge deler. Det betyr blant annet at denne boka, selv om den handler om selvledelse, er helt fri for bullshit og godtkjøps-‘synsing’. I stedet er den velinformert, forskningsbasert, smart, klok, velskrevet og nettopp – praktisk.

Jeg har bedt Tom om noen timers veiledning i bytte mot å lese boka. Det må ikke tolkes som at vi dermed gjør meg inhabil, men som et veldig stort kompliment til forfatteren.

Bent Sofus Tranøy, professor i statsvitenskap ved Høgskolen i Hedmark og Høyskolen Kristiania.

Tom Karp skriver inspirerende, forståelig, praktisk relevant og med en fjellstø forankring i forskningsbasert kunnskap – på et område som ellers florerer av ellevilt sjarlataneri.

Nils Tore Meland, organisasjonspsykolog, forfatter av den kritikerroste boken En god beslutning