Statsministeren åpner Loftet

Torsdag 26. oktober åpner statsminister Erna Solberg Loftet i Kongens gate 22.

loftet-skisse-3

 

Høyskolen Kristiania åpner i disse dager en innovasjonslab og et student co-working space. 

I 5.etasje i Kongens gate 22 ligger Loftet Studentinkubator – et hybridområde som blant annet huser et student co-working space for potensielle studententeprenører på tvers av høyskolen. Ambisjonen er å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studentene på Høyskolen Kristiania og skape arenaer for tverrfaglig engasjement og samarbeid.

Bak satsingen står høyskolelektor Kristin Undheim sammen med et studentstyre bestående av fire engasjerte studenter på Kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling.

– Loftet er dedikert til studenter som har et prosjekt og et engasjement utover rene skoleoppgaver. Det skal være et sted for å jobbe med og møte andre student start-ups på tvers av ulike fagmiljøer på høyskolen, samt å få tilgang til relevante fagressurser, forteller lederen for Loftet, Kristin Undheim.

På Loftet skal de beste studentbedriftene i Norge bringes fram

↳ Kristin Undheim

Erna kommer

Det siste halvåret har studentstyret jobbet med å co-founde og utvikle ideen om et student co-working space på campus. Lokalene er straks klare for å ta imot gründerspirene, og 26.oktober kommer statsminister Erna Solberg for å offisielt åpne Loftets dører.

– At Erna Solberg stiller opp på Loftet er et bevis på at initiativ som dette er viktige, forteller Asgeir Behrentz og Martin Sætre i studentstyret.

14524560_10157488856455511_3932498400567421589_o

Studentstyret fra venste: Finn Magnus Holden, Nanny Marie R. Thorvaldsen, Martin Sætre og Asgeir Behrentz

I innspurten blir det lange dager med planlegging av åpningen, koordinering for å få Loftet opp og stå, i tillegg til arrangering av KIF Connect. Men de lange dagene gir resultater, spesielt i form av erfaring og læringsutbytte, forteller studentene.

– Å få Erna Solberg til høyskolen har vært veldig lærerikt. Det å forholde seg til profesjonelle mennesker som vet akkurat hvordan ting må være for at det skal gjennomføres er inspirerende.

Vi er veldig spente på å få selveste statsministeren på besøk, men først og fremst gleder vi oss til å sette i gang med å bygge en entreprenørskapskultur på Høyskolen Kristiania

↳ Studentstyret i Loftet

Ikke bare co-working space

Femte etasje i Kongens gate 22 rommer langt mer enn bare studentinkubatoren. Det vil i tillegg være en undervisnings- og læringsarena dedikert til prosjektbasert og aktivitetsbasert undervisning og vil være relevant for ulike fagretninger på høyskolen. Det vil også være en arena for arrangementer og foredrag som er åpne for alle.

Slik de fleste start-ups er i starten, er det fortsatt mange detaljer som må meisles ut og organisasjonsformen er i ferd med å jobbes frem. Styringsformen for co-work delen er imidlertid klar; det skal drives av et studentstyre. Dersom pilotprosjektet Loftet co-work får fortsette vil et nytt og tverrfaglig styre etableres våren 2017.

Er du engasjert og virkelig ønsker å gjøre noe med prosjektet ditt?

Se her hvordan du søker om plass