Unikt samarbeid med Ungt Entreprenørskap

Sammen med Ungt Entreprenørskap Hordaland har høyskolen de siste fire årene samarbeidet om å styrke entreprenørskapsopplæringen for elever i videregående skole.

Nå utvides ordningen til glede for elever i Osloskolen!

De gode relasjonene og resultatene fra Ungt entreprenørskap Hordaland har ført til nytt spennende samarbeid i Oslo.

Gjennom kurs og worskhops leverer høyskolen faglig innhold til elever som har Entreprenørskap på videregående skole. Høyskolen Kristiania på sin side deltar som jury i Ungt Entreprenørskaps Fylkesmesse/Entreprenørskapsmesse for ungdomsbedrifter.

ue-5

Foreleser Eirik Gihle underviser vgs-elever i kreativ metode.

Hjelper ungdomsbedrifter

Line Louise Røen

Prosjektleder ved Høyskolen Kristiania, Line-Louise Røen

– I regi av Høyskolen Kristiania får elevene på Vgs tilbud om tre ulike kurs i løpet av skoleåret. Som regel er det elever fra VG2 som har startet sin egen ungdomsbedrift, og workshopene er lagt til rette for hvor i prosessen de er.

For eksempel holder vi workshops i kreative metoder i perioden de jobber med idéutvikling, eller i markedsføring når de jobber med strategi og kanalvalg, forteller prosjektleder ved Høyskolen Kristiania, Line-Louise Røen.

Kursene i kreative metoder ledes i Oslo av hovedlærer på Grafisk design, Eirik Gihle.

– Vi bruker høyskolens beste forelesere når elevene kommer på besøk. Kurset i kreative metoder holdes for eksempel av Eirik, fordi dette er det han også underviser i på fagskolestudiet i Grafisk design, forteller Line-Louise. 

Elevene får god trening i presentasjon under workshopen til Eirik.

Elevene får god trening i presentasjon under workshopen til Eirik.

Egne samlinger for lærere på videregående skole

Mange lærere har sett nytten av samarbeidet mellom Ungt entreprenørskap og Høyskolen Kristiania i Bergen, og Line Louise bekrefter at det også er mulig å tilrettelegge for egne samlinger for lærere i Oslo som også ønsker faglig opplegg for sine kollegaer.

– De ulike workshopene er skreddersydd for videregående skole-elever som har Entreprenørskap som valgfag eller studiespesialisering (ENT1-01), men noen ganger kjører vi også lignende kurs til klassens lærere.

Tilbudet er åpent for alle, forteller Line-Louise, og tar gjerne i mot henvendelser fra skoler som er interessert i et lignende opplegg for sine elever.

– Skoler vi foreløpig ikke har avtaler med kan mer enn gjerne ta kontakt med oss om de ønsker å komme på besøk eller skreddersy et faglig skolebesøk hos dem. 

Workshop i kreative metoder kjører vi i alle byer. I Bergen kan vi også tilby faglige skolebesøk, innen blant annet trendanalyser og markedskommunikasjon, avslutter hun.


Ta kontakt med studier@kristiania.no om dette er aktuelt for din skole eller klasse