Utveksling på Hawaii!

Etter lang tids ønske om å studere utenlands fikk Henriette Bygmester-Boym muligheten til å dra til Hawaii. Den sjansen grep hun!

henriette_hiking_hawaii

Hva gjorde at du bestemte deg for å dra til Hawaii på utveksling?

– Jeg har alltid hatt et ønske om å kunne dra til utlandet for å studere, hadde store planer om å gjøre det allerede på VGS. Men ting ble ikke som jeg tenkte den gang. Så da muligheten kom igjen ved Høyskolen Kristiania visste jeg med en gang at dette var noe jeg skulle! Jeg elsker å reise, og har hatt mange ferier og oppdagelsesreiser før jeg begynte på HK.

Muligheten til å lære utenfor Norge, i hvert fall når det kommer til helse, ser jeg på som en kjempestor gevinst i min utdanning.

Nå har du vært der en liten stund, er hawaiianere imøtekommende mennesker? 

– Siden jeg dro helt alene hadde jeg ikke noe annet valg enn å skaffe meg nye venner. Skolen her har et veldig høyt antall internasjonale elever, og det var mange bli-kjent kvelder uken før skolen begynte. Her finner man mange nye, gode venner fra hele verden! I tillegg er det lett å møte andre skandinaviske studenter her.

Jeg er i grunnen litt heldig, for så vidt jeg vet er jeg den eneste norske studenten som studerer Public Health. Her er jeg i klasse med stort sett bare lokale eller amerikanere fra fastlandet. På fritiden så er jeg mye sammen med roomiesene mine, Elsa fra Sverige og Molly fra Australia.

  • Se mer av Henriettes eventyr på Hawaii på Instagram: @henriboym

Etter min mening blir man mer åpen for å bli kjent med nye mennesker her, enn hva man kanskje er hjemme. De lokale er veldig hjelpsomme og man har et godt forhold til de man ser mer enn to ganger, i løpet av de første dagene jeg bodde her så ble jeg bedt på BBQ med naboene mine, og de skrev opp lister til meg, med ting jeg burde se og gjøre mens jeg bor her.

Amerikanere er veldig hyggelige generelt, men på Hawaii så er det noe litt ekstra. De er veldig avslappet og stresser lite, noe som passer meg perfekt (det vet de som kjenner meg!).

Hang loose og Aloha-spirit burde alle få oppleve en liten dose av! 

Og hva med universitetet, står det til forventingene?

– HPU er veldig dyktige med internasjonale studenter! Det er et høyt nivå på lærerne. Det er en del forskjeller fra Norge, her er det mer hjemmelekser og prøver, jeg har noe å gjøre nesten hver dag. Man blir utfordret og får muligheten til å være direkte i møte med samfunnet under studiene. Dette kanskje spesielt i sammenheng med helse-studier.

Veldig aktuelle caser i undervisningene, om problemer og løsninger på Hawaii og generelt i USA.

Honolulu Hawaii Pacific University

Her går Henriette på skole; Honolulu Hawaii Pacific University. FOTO: Charlotte Müller/ Google.

Studerer du det samme som de i Oslo gjør dette semesteret, eller er det andre valgfag du kan velge?

– Ved HPU studerer jeg Public Health, og har fått fagene godkjent av mine forelesere på HK. Jeg har fem fag innenfor helsefag; fire fag i klasserom og et fag som nettstudie. Jeg har flere fag dette semesteret enn hva de har hjemme i Norge. Fagene jeg har her er litt større og bredere, men emnene er noenlunde de samme.

Du er på Hawaii, det må jo være fantastisk! Har du også tid til å reise rundt og nyte øya?

Hawaii er helt utrolig! Jeg har ikke hatt hjemlengsel i det hele tatt!

Sola er ute hver dag og så fort det kommer en regnskur så blir man litt lettet for da får man litt fri fra sola. Når man bor her så blir det ikke strand og sol hver dag, siden det er mye skolearbeid.

Jeg er veldig heldig, for jeg har fri på fredager, hvilket betyr langhelg! TheBus blir benyttet mye, siden dette er eneste kollektivtransport på øya. Men den går overalt, siden Oahu ikke er en veldig stor øy, så kan man dra fra Honolulu til North Shore (andre siden av øya) på 1,5-2 t med buss.

henriette_hiking_hawaii-2

Skal man virkelig oppleve Oahu så burde man være glad i å gå turer, gjerne gjennom kratt og skog, det er da man finner de fine stedene. Siden det er en øy så finnes det en strand rundt hver eneste sving. Man har valget mellom ferskvann i fjellene eller saltvann alle de andre stedene.

Mandag til torsdag er det all business and school, fredag til søndag er det go explore!

Jeg pleier å legge opp en liten plan hver helg på nye steder som skal oppdages og utforskes. Skal man virkelig se det ekte Hawaii, man dra utenfor byen. Planlegger man skolearbeidet så får man god tid i helgene til å ha fri. Det er også muligheter for å dra til de andre øyene, de er bare en liten flytur unna. Oahu har også masse fritidsaktiviteter og veldedighetsmuligheter. Det å melde seg som frivillig på forskjellige arrangementer er gunstig for å møte lokale og finne mennesker som har samme interesser som du selv har.

Jeg elsker Hawaii! <3

Vil du anbefale andre å dra på utveksling?

JAA!

  • Du lærer mer om det emnet du studerer, fra forskjellige ”vinkler”, hvilke metoder de bruker utenfor Norge hvert fall her ved HPU som har så mange internasjonale studenter.
  • Nettverksbygging, man skaffer seg så mange nye bekjentskaper, både venner og andre i samfunnet.
  • Du gjør noe ikke alle andre gjør!