✕  Lukk søk

6 nye høytider vi gjerne skulle hatt

Hvilke nye høytider burde vi inkludere i kalenderen?

To kollegaer har kledd seg ut som karakterer fra Game Of Thrones-universet foran en parole hvor det står "Game Of Thronsdag"

Black Friday 2018, eller Blakk Fridag som den morsomme onkelen din sier, er nylig historie.

Black Friday føyer seg inn i rekken av nye høytider som gjør sitt inntog i Norge. Med innflytelse fra den kule storebroren USA, blir kalenderen blir stadig rødere. Skumle Halloween. Tøysete St. Patricks day. Den alltid lunefulle Thanksgiving.

Og ikke minst valentinsdagen, hvor par feirer kjærligheten de har til hverandre. Men siden kjærlighet er så innmari femi, så har ennå en høytid slått seg opp: biff og blowjob-dagen. Du vet, den dagen hvor menn får det de faktisk er ute etter i et parforhold: kjøtt og munnsex. Sant, gutter? Grrrr.

La oss ta på den grønne hatten og dykke ned i fantasiens vidunderlige verden.

Alle disse dagene er vel og bra, men la oss for guds skyld ikke stoppe der. Det er ennå god plass til nye merkedager, og også mye og mangt som bør markeres. La oss ta på den grønne hatten og dykke ned i fantasiens vidunderlige verden. Hvilke nye høytider ønsker vi velkommen?

1) Takkdag

Takkdag faller alltid på dagen etter bursdagen din. Denne dagen får du godkjent fravær fra både jobb og skole, i den hensikt at du skal sitte hjemme og svare på alle Facebook-gratulasjonene i ro og mak.

Aldri mer trenger du å ha dårlig samvittighet for generiske likes og upersonlige “takk :)” som tilsvar på bursdags-gratulasjonene dine. Du kan nyte bursdagen din uten stress, vel vitende om at du kan ta hånd om alle gratulasjonene på takkdag.

2) Game of Thronsdag

Okei, vi har skjønt det nå. Du liker Game of Thrones, og du vil gjerne prate om det i lunsjen. Greit.

Da får du denne dagen. La oss si første onsdag etter høsttakkefest, eller noe sånt. Da er det Game Of Thronsdag. Du kan få snakke om Daenerys og Arakh og fanteorier og Jon Snow og at boka er bedre. Du kan til og med få kle deg ut som en White Walker om du ønsker. Bare hold det til Game of Thronsdag, så kan vi snakke om noe annet resten av året.

Handmaids Tale for eksempel. Noen andre som ikke helt skjønner motivasjonen til Mayday, eller?

3) Kastelaven 

Høytidene kjennetegnes ofte av fokuset på å kjøpe nye ting. Ingen høytider gir deg muligheten til å kaste det du allerede har kjøpt. Det er her kastelaven kommer inn i bildet. Gjør det gjerne til en sosial aften. Samle noen venner, spis en kastelavensbolle og kast alt dere ikke trenger. Hvis du mot formodning ikke har noe å kaste, fortvil ikke. Butikkene kommer helt sikkert til å gi deg tilbud på kastbare ting til en billig penge.

Reklameplakat for kastelaven hvor det står "Vi har alt du trenger til kastefesten"

4) Vårhevndøgn

Vi har mange høytider hvor du skal tilbringe tid med familie og venner. Men hva med fiendene dine? Er de glemt i alt mylderet?

Nei. Ikke på vårhevndøgn. Døgnet du får på å servere søt hevn til din erkefiende. For eksempel Jonathan.

Dette er bare tatt helt ut av det blå, altså. Bare tenk deg at vi bruker Jonathan som eksempel her.

Alle jentene sto der og lo. Tone Lise også.

Han som, rent hypotetisk altså, lurte deg til å sparke i en fotball fylt med betong på barneskolen. Du knuste foten din og begynte å gråte foran alle jentene. Du ville ikke gråte, men klarte ikke stoppe de hypotetiske tårene dine. Alle jentene sto der og lo. Tone Lise også. Vakre, fine Tone Lise. De lo, og Jonathan lo mest av alle og du sverget for deg selv at en dag… En dag skulle Jonathan få den hevnen han hadde fortjent.

Tretten år senere får Jonathan en melding fra deg. Du spør om han vil bli med på løkka og slå noen pasninger og preike litt om gamledager. Det kunne vært koselig, tenker han sikkert. Han skulle bare visst. Happy vårhevndøgn, Jonathan!!

Understreker igjen at alt dette er bare rent hypotetisk. Et tenkt scenario. Neste.

5) Februarærlig

Motstykket til “aprilsnarr”. Narring og hyss er på vei ut. Nå er det ærlighet som gjelder, og 1. februar har du sjansen. Si det du alltid har hatt lyst å si. Kom ut av skapet. Si til Tone Lise at du er forelsket i henne. Fortell foreldrene dine at det var du som skrapet opp bilen i sjuendeklasse. Innrøm at du liker RuPaul´s Drag Race. Folk vil godta det. Det er tross alt februarærlig.

GIF hvor det står "Markus. Du er adoptert." på en lapp i første bilde. I andre kommer teksten "Februarærlig! - mams og paps" opp.

 

6) MØKKAMANDAG

ER DU IKKE LEI AV AT ALLE HØYTIDER SKAL VÆRE SÅ INNMARI POSITIVE?

“UUU SE PÅ MEG JEG HAR DET SÅ KOSELIG MED FAMMEN PÅ HYTTETUR HASHTAG PEIS HASHTAG BLESSED”

VIL DU IKKE HA EN EGEN DAG HVOR DET ER OK AT TING ER DRITT?

LIVET TRENGER IKKE SMILE HELE TIDEN. LIVET KAN SURMULE OGSÅ. DET MARKERER VI PÅ MØKKAMANDAG.

VÆR SINT. FÅ UT AGG. SKRIV I CAPS LOCK. IKKE NOE HASHTAG BLESSED. HASHTAG HOLD KJEFT. HA EN FORFERDELIG MØKKAMANDAG VIDERE.

En illustrasjon av en fiktiv Facebook-post som er sint over at barnet har kastet opp på den nye skinnsofaen med hashtag møkkamandag

Hvilke nye høytider vil du gjerne feire?

Skriv det på en lapp og brenn det i peisen. Jeg bryr meg ikke. Jeg feirer møkkamandag.

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.