✕  Lukk søk

Amatørens guide til å bli en datingkonge

Her er mine tanker rundt det å date som 22-åring, og hvordan jeg skaffet meg fem dates til nyåret.

Jeg vil påstå at jeg er en kjærestetype. Ikke en bra nok type til å være noens kjæreste, men en type som liker å ha kjæreste. Men mot ALLE odds har nå vært singel en stund.

For jeg synes nemlig at det ikke lenger er så lett å møte folk. Hvis man snakker med tilfeldige mennesker på gata i Norge er man jo klin gæren, det vet alle. Jeg har heller ikke lyst til å bli kjent med min fremtidige brud etter å ha møttes på dansegulvet på Heidis, der hun «grindet» på meg til «take me home, country roads».

Jeg vil date, slik de gjør det i film. Da kan jeg si «jeg driver å dater litt da» til mamma når hun spør hvordan det går med kjærligheten. Noe hun gjør hver gang jeg kommer hjem.

Legg inn en litt større innsats

Alt som har skjedd på damefronten (som vi kule sier) de siste årene, har skjedd litt av seg selv. Men etterhvert havner jeg ikke i like mange situasjoner hvor man blir tvunget til å møte nye folk. Eller så kan det jo selvfølgelig også hende at jeg har mistet det lille jeg hadde av sjarm.

Storsjarmør i glansdagene

Jeg sier ikke at jeg skal treffe den rette, men det hjelper i hvert fall ikke å sitte på sofaen og se gjennom instagramfeeden etter pene, ålreite jenter og tro at en «like» skal hjelpe meg noe lenger på vei. Slik er det sjelden.

Den siste tiden har jeg prøvd å være litt mer direkte. For jeg er lei av å drive å chatte så mye før man blir møtes. Ta en kaffe og bli kjent sånn. Det er mye hyggeligere. Kanskje går den kaffen til ad undas, men da har jeg i hvert fall ikke brukt tre uker på å snakke med noen via DM.

For ikke så veldig lenge siden sa jeg faktisk til en jente jeg hadde en greie for at jeg synes hun er veldig interessant og at jeg hadde et crush på henne. Nå gikk ikke det så utrolig bra, men det var ganske digg å bare si det. Ikke tråkke rundt grøten så lenge. For da ligger det ute, og det er ikke lenger opp til meg å gjøre noe mer med situasjonen. Utenom å fortsette å være så sykt cool som jeg pleier.

Fra nå av skal jeg være litt mer på, og prøve å dra på noen dates. Men hvordan finner jeg disse jentene og hvilke plattformer skal jeg bruke?

Hvor finner man dates?

Vi har jo selfølgelig Tinder, som de fleste mener bare er for å ligge. Og det har jeg null interesse av. Jeg vil kun drikke kaffe, maks et kyss ;)).

Vi har Instagram, der det har blitt en trend å snike seg inn i innboksen til noen du finner interessant. På Instagram har jeg faktisk over 4000 følgere. Det må da være en raring av en follower som kunne tenke seg en kaffe med meg?

Alle har jo den «fankern, hun/han er faktisk sykt interessant». Så jeg skal faktisk være så ballsy at jeg skal spørre ei som jeg har kjent en stund. Rett på sak.

Resultatet så langt

Jeg har sendt ut flere meldinger, og kan avsløre at jeg fikk relativt gode tilbakemeldinger. To stykker svarte ikke i det hele tatt. Men fem svarte meg, og jeg har semi-planlagt å ta en pils/kaffe eller noe i den duren med hver av dem.

Det skal sies at jeg ikke spør direkte om «halla du er fin vil du dra på date med meg???». For man vil ikke være for hissig på grøten. Hun/han vet ikke at du bare har koselige tanker, for alt han/hun vet kan du være en psycho som ikke engang liker hunder. For da er du faktisk klin gæren (mer om dette i neste blogginnlegg). Det jeg mener er bare at det er lurt å gi en litt hyggeligere, mer casual vibe.

En rolig «det hadde vært ålreit å tatt en kaffe eller noe over nyåret da?» Det er veien inn. Helt ærlig – «left unread», den er kjip! Men da er det ute av verden.«They don’t deserve you» (sagt med Vegard Harms sassiness). 

Hvis dere tenker «wow han Gaute må jeg jaggu date selv», så vet dere hvor dere finner meg!

Gaute ligger foran peisen

Klar for å fylle opp innboksen.

Gaute out.