✕  Lukk søk

Se hvem som har vært på besøk!

Høyskolen Kristiania er i en egen klasse når det kommer til relevante og aktuelle besøk.

For ett års tid siden skrev jeg et innlegg om hvor bransjenær Høyskolen Kristiania er, og skolen fortsetter å imponere. I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse arrangerte skolen samtaler, foredrag og treninger med noen av de mest aktuelle profilene i dag. Etter den ukeslange markeringen har flere av landets største kjendiser vært på besøk.

Hva er raushet for deg?

Det var spørsmålet vi stilte de fine menneskene som besøkte oss under uka med verdensdagen for psykisk helse. Først ut var Morten Hegseth og Gisle Agledahl, som snakket om å være raus på sosiale medier.Etter besøket av Hegseth og Agledahl kom psykolog Peder Kjøs, kjent fra blant annet NRK-serien «Jeg mot meg». Kjøs snakket om å være raus mot seg selv.

Dagen etter var temaet å være raus mot kroppen sin, og da fikk vi besøk av kanskje den største treningsprofilen akkurat nå – Jørgine Vasstrand, bedre kjent som Funkygine. Funkygine holdt treningsøkter for studentene, i tillegg til å ha en Q&A. Else Kåss Furuseth var også innom for å snakke om sin nye tv-serie «Else om: selvmord».

I Bergen fikk studentene besøk av Trond Haukedal og Kristin Gjelsvik. Peder Kjøs tok også turen over fjellet.

Det å få være tett på mennesker som har egne erfaringer og som er eksperter på sine felt gjør virkelig inntrykk, og inspirerer i hvert fall meg veldig.

Personlig humor med Sigrid på besøk

Jeg rakk så vidt å ha kommet meg over starstruckheten (hvis det er et ord) fra psykisk helse-uka, da westerdals-veteran og humordronning Sigrid Bonde Tusvik kom på besøk.

Høyskolen har nemlig noe vi kaller «Westerdals Talks»: Humor, hvor vår egen humorforsker Kai Schwind inviterer komikere og humorprofiler til samtaler rundt det å drive med humor. Tema for besøket av Tusvik var personlig humor. «Hvor personlig kan humor være?» var spørsmålet Sigrid og Kai diskuterte.

Sigrid konkluderte med at man kan snakke om alt, og at det er lite som kan kategoriseres som for drøyt.

Fra Westerdals til Hollywood

Av og til føles det litt håpløst å sitte som student. Går det virkelig an å gjøre suksess i dag? Hva skal til? Det kan to tidligere westerdøler fortelle oss.

For det er faktisk ikke så mange år siden Håkon Bast Mossige og Espen P. A. Lervaag gikk ut av tekst- og skribentstudiet på Westerdals, og leverte en tv-serie som avsluttende eksamen. Etterhvert begynte ballen å rulle, og sånn ble tv-serien Maniac til. Det er kanskje her man skriver «og resten er historie»? Det er i hvert fall litt av et eventyr hvordan Maniac nå er en av de mest sette seriene på strømmetjenesten Netflix.

Å høre historien til Mossige og P. A. Lervaag er skikkelig inspirerende. Særlig for en tekststudent som meg selv.

Bård Tufte Johansens karriere

Når jeg trodde det ikke kunne bli bedre, finner jeg ut på Westedals sin instagram at en av de aller morsomste jeg vet om skal holde lunsjforedrag i auditioret på Vulkan. Som stor fan av Nytt på nytt, var det utrolig stas å høre Bård Tufte Johansen fortelle om sin karriere, helt fra drøye og oppsiktsvekkende sketsjer som utfordret hele det norske folks syn på humor, og fram til programlederrollen i Nytt på nytt.

I tillegg svarte Tufte Johansen gladelig på spørsmål fra oss studentene, og vil fikk blant annet høre hans tanker om hva man kan tulle med i dag, sammenlignet med før. Hvordan kan man drive med humor når «alle» blir krenket? Foredraget vekket i hvert fall noen tanker hos meg, og helt sikkert hos alle andre i salen også.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Professor Humor!💥 Takk for besøket, @tuftejo! #westerdals

Et innlegg delt av Westerdals (@westerdals) Nov. 2, 2018 kl. 4:40 PDT

Det jeg liker aller best med å være student her

Altså.. Where do I begin?

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Høyskolen Kristiania er i en egen klasse når det kommer til relevante og aktuelle besøk. Helt ærlig er nok kanskje akkurat dette noe av det jeg liker aller best med å være student her. Det å kunne møte noen av de fremste i sine bransjer og stille spørsmål direkte til kilden har for min del en helt uvurderlig verdi.

/Maren

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.