✕  Lukk søk

Fleksibiliteten nettstudier tilbyr

Hva tenker jeg om det?

Når du studerer via Høyskolen Kristiania Nettstudier, har du 18 måneders studierett per kurs. Dette gir meg frihet og fleksibilitet, og muligheten til å styre tempoet i studiene helt selv. Jeg har studert på nett siden 2014 (what, hvor ble tiden av), så det er ingen hemmelighet at dette er en form for studering som passer meg midt i blinken.

Hvordan bruker jeg fleksibiliteten? 
Det gir meg en trygghet at jeg har 18 måneder «på meg» til å gjøre ferdig kurset. Ofte har jeg gjort kurset raskt, andre ganger har jeg måttet vente litt lenger og ta eksamen senere. Å ha muligheten til det synes jeg er helt fantastisk. Jeg er uansett så stolt (ja, faktisk) av at jeg studerer på nett. Jeg har en jobb fra før, men ønsker likevel å studere – og dette i kombinasjon kan by på utfordringer da tiden ikke alltid strekker til.

Om jeg må utsette eksamen til senere, så har jeg muligheten. Jeg har muligheten til å gjøre kurset i mitt tempo. I hvert kurs er det også forslag til hvordan du skal levere oppgavene i løpet av et semester. Disse tipsene er gull! Likevel er jeg så glad for at jeg ikke må følge de planene (haha), men at jeg kan lage min egen. Hvis jeg vil kan jeg gjøre alle 6 oppgaven med en gang jeg får tilgang på kurset. Eller jeg kan gjøre det en måned før eksamen. Det er opp til meg. Og det er så deilig.

Du får pensum du skal lese, oppgaver du skal gjøre, og forelesninger du skal se. Men ingen kommer med en pekefinger og sier at det må være levert før neste torsdag. Det er selvfølgelig viktig å være strukturert, og det er beste er uten tvil å starte tidlig. Jeg føler uansett en merkelig tillit ved å ha den friheten, jeg føler meg selvstendig – og flink! Mestringsfølelsen som kommer når jeg har levert oppgaver eller bestått eksamen er helt unik.

– Silje ?