✕  Lukk søk

Hvorfor ligger det gaver under treet i glassgalleriet?

De er fra oss studenter til barn som trenger det.

Jeg, Tina, tok turen til julegrantenningen i glassgalleriet på Høyskolen Kristiania. Og det var ikke bare tenningen av treet som var fint ved arrangementet.

Under julegrana kan vi studenter nemlig legge gaver til barn som trenger det.

Jeg mener at julen skal være en tid for glede, varme og omtanke, men for noen gir det økonomiske presset knyttet til julegaver en vond klump i magen. Hva gjør man når kontoen er tom og ingenting på barnas ønskeliste er strøket over?

Treet på HK er derfor ikke bare et vanlig juletre, for gavene som skal legges under det har en helt spesiell betydning. På til-og-fra lappene står det: Fra studenter og ansatte ved skolen, til barn fra familier som har tatt kontakt med Fattighuset.

Dermed kan vi studenter være med å gjøre julen litt bedre for noen som virkelig trenger det. Det synes jeg er veldig fint!

Jeg fikk muligheten til å snakke med Marthe Jørgensen, i avdelingen for studentoppfølging, om dette fine julesamarbeidet:

Hvordan ble dette arrangementet til?

– Vi i avdelingen kom fram til at julen er en fin tid for de fleste, men at den også er en tid der mange føler seg ensomme. I høytiden kan man bli sterkere påminnet de ressursene man ikke har, som for eksempel at man ikke har råd til gaver – spesielt når det er et så stort fokus på det materialistiske. Vi ønsket derfor å gjøre noe for å sette fokus på dem som ikke har så mye. I tillegg tror vi også at dette arrangementet kan gi et lite avbrekk i eksamensperioden for studentene, hvor vi gjør noe hyggelig sammen.  

Har det blitt gitt noen julegaver allerede?  

– Ja, det er en del studenter som har lagt gaver under treet allerede. Det vil være mulig å levere gaver frem til 15. desember, det er da vi overlever alle gavene til Fattighuset. Det er kjempepositivt at så mange er med å gi!  

Bildetekst: Avdeling for studentoppfølging ønsker å sette fokus på dem som ikke har så mye: f.v.: Sofie Perlis, Marianne Sundby, Linda Bakken, Stine Karlsen, Janne E. Braathen, Marthe Jørgensen.

Avdeling for studentoppfølging ønsker å rette søkelyset mot dem som ikke har så mye: (fra venstre) Sofie Perlis, Marianne Sundby, Linda Bakken, Stine Karlsen, Janne E. Braathen og Marthe Jørgensen.

Mens jeg var på julegrantenningen ble det samlet inn både store og små pakker fra gavmilde studenter. Folk satt rundt bordene og planla hva de skulle gi. Idéer som tegneblokk og fargestifter, fotball, dukker, småbiler, klær og godteri ble delt over gløgg og pepperkaker.

Studentene diskuterer hva de ska legge under julegrana på HK!

En av de studentene som var til stede under julegrantenningen var journalistikkstudent Ole Johannes Ferkingstad. 

Hva synes du om arrangementet?

– Jeg synes det er veldig viktig å gi noe tilbake til samfunnet. Vi har ofte et stort fokus på oss selv og vårt eget forbruk, og i blant kan det nesten virke som om det er en konkurranse i å gi de dyreste gavene. Da er det viktig å bli minnet på at det finnes folk som ikke får julegaver, og heller gi noe til de virkelig som trenger en julegave.

Ole Johannes Ferkingstad studerer journalistikk på Høyskolen Kristiania. Han fikk med seg julegrantenning.

Skal du gi en gave?

– Ja, det er planen. Jeg tenker det er kjekt å gi noe fint å leke med fra butikken. Jeg tenker kanskje jeg skal gi en bamse, for den kan lekes med og også symbolisere en venn i vanskelige tider. Hvis ikke kan også bøker være en fin ting, da kan man finne noe til ulike aldre.

Ønsker du også å glede noen som trenger det denne julen? Ta en tur til julegrana på HK innen 15. desember!

Tekst og foto: Tina Veronika Odberg Markeseth