✕  Lukk søk

Hestekrefter til eksamen!

Eksamensracet har begynt. Mange har klart det før oss. Jeg ser ingen grunn til at ikke vi også skal få det til. Sæla på.

En sterk hingst med solbriller som symboliserer hestekrefterVi har nettopp bikket mai måned i kalenderen, og alle studenters store eksamensrace har offisielt begynt. Mai er høytid for mye. Også nerver, døgning, svette lesesaler og stiv nakke. Hvor ble vårsemesteret av, egentlig?

Uansett om du har vært flink til å jobbe med pensum siden januar, eller om du aldri helt fikk startet, vil du garantert trenge en god dose hestekrefter nå. Kamp mot tiden, hukommelse, gode venner som lokker til parken og serier som legger ut nye episoder natt til mandag, vil bli solide hinder underveis. Sammen skal vi likevel komme oss gjennom denne perioden som stolte hopper og hingster. Mange har klart det før oss. Jeg ser ingen grunn til at ikke vi også skal få det til. Sæla på!

Få opp pulsen og herje kroppen litt. Den blir vond, lei og kriblete av å sitte stille i et tett rom!

Gode nistetips fra hobbymatblogger Vida

Kraftfôr

Ingen fungerer uten drivstoff, og du kan like gjerne innrømme for deg selv at McDonald’s ikke er en bærekraftig løsning på sviktende energinivå. Her trengs det ordentlig kraftfôr til. Sett av noen timer til en billig storhandel, så du kan fylle opp kjøleskap og fryser. På den måten er det alltid noe godt der når du blir fysen. Selv om det kan være litt kjedelig med havregryn, oppfyller det alltid kravene: billig, mettende og enkelt å lage. For å spice opp retten kan du bytte ut melka med sjokolademelk, blande inn banan, nøtter og tørka frukt. Det er en energibombe som holder deg gående i flere timer! Ellers kan du sjekke ut mine billige og lettlagde nistetips som alltid er supre å ha med i lesesalen.

Galopp

Bryt opp med trening. Etter at SiO Athletica endret prisene sine for oss HK-studenter, finnes det virkelig ingen grunn til å ikke skaffe seg medlemsskap. Med mindre du er av typen som elsker utetrening. Uansett må du få opp pulsen og herje kroppen litt. Den blir vond, lei og kriblete av å sitte stille i et tett rom. Sving deg selv med husvask, trappeintervaller, styrketrening eller gruppetime. Bli svett og andpusten! Du trenger det for å føle deg hakket mer balansert gjennom en så intens eksamensperiode som hele mai måned kan være.

Les også: Hjemmeeksamen – 5 ting du må unngå

Illustrasjon av pannen til en jente som rynker seg, fordi hun fokuserer på eksamen og har hestekrefter

Full dressur – fullt fokus.

Om det er vanskelig, kan det tyde på at du har en utrent tålmodighetsnerve

Dressur

Det er ikke vits å jobbe hele dagen, hver dag. Da sliter du deg ut, uten å få noe igjen for det. Sett av noen bestemte timer, med snack-pauser imellom så klart. Disse timene må du være dressert, ha fullt fokus og her må du være beinhard. Telefon i flymodus, klassisk musikk på øret, vekk med unødvendige faner i nettleseren, you name it. Stick to the plan og stå løpet ut. Om det er vanskelig, kan det tyde på at du har en utrent tålmodighetsnerve, men den tøyes etterhvert som du holder på. Følelsen av å ha hatt de timene med fokusert jobbing vil være umenneskelig deilig, og etterpå kan du gjøre alt annet som frister. Her gjelder det å holde seg i tøylene.

Beite

Vi er menneskelige og det skal være greit med fritid, sosialisering og avkobling. Etter full dressur skal du absolutt bli med vennene dine i parken, se flere episoder av favorittserien, eller hva enn som driver deg. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg, kommer studietiden til å spise opp nettopp ditt liv, og da må du sørge for at det smaker godt. Vi skal alle gjennom noen harde timer i lesesalen, men til kontrast også oppleve den deilige friheten og lykkerusen av å være ung og fri. Og nettopp denne friheten er med på å samle hestekreftene.

Les også: Bør man møte til alle forelesninger?

Naturlige omgivelser med et tre og en åker. Ei jente på sykkel i sommerlige klær

Hent krefter fra flokken

Du trenger ikke stå i dette alene. Snakk med noen, samarbeid med medstudenter, få hjelp av nettverket ditt, diskuter og sosialiser rundt oppgaver og knotete caser. Samle kreftene fra de rundt deg! Som regel skal i få et fornuftig perspektiv og god innsikt i teorien, ikke pugge den til den sitter ordrett. Alle fungerer forskjellig, men jeg har stor tro på at det kan være lurt å bytte på litt med hvordan du tilegner deg det du skal kunne gjennom eksamenstiden. Og for all del, mykne opp og ta en pause etter hvert kjør, heng med flokken og klapp deg selv på skulderen!

Se også: Eksamenstid! – Gode råd fra andre studenter

Aktuelt