✕  Lukk søk

Høstmat vol.1

Høsten har ankommet for fullt, og med det søker vi oss inn i varmen. Kulden ute er en perfekt unnskyldning til å invitere venner og bekjente inn til et nydelig høstmåltid. 

Økonomisk høstmat

Det er nå høysesong for høstmat som fårikål, viltgryte og lignende, men jeg skal denne gangen holde meg til litt mer studentvennlige retter. Det finnes utallige retter som kan lages på null komma niks, og som også er økonomiske for oss studenter. Jeg har  smelt sammen to alternativer som dere vil få over to innlegg.

Og den første retten er *trommevirvel*

Gresskarsuppe

En god gammeldags suppe slår aldri feil. Det fine med supper er at de kan varieres i det uendelige og de er et perfekt alternativ når du skal ha noe som både er varmende og mettende.

Jeg gikk denne gangen for en gresskarsuppe, mer konkret en suppe av butternut squash – også kalt moskusgresskar, flaskegresskar og muskatgresskar. Kjært barn har mange navn, er det ikke det man sier?  Ordtak har aldri vært familiens sterkeste side, så jeg skal ikke akkurat skryte på meg noen mastergrad i dette emnet. 

Tilbake til retten….

Ingredienser til suppen

Ingredienser til suppen

Ingredienser:

  • En medium butternut squash
  • 2 spiseskjeer med olivenolje
  • 1 boks med kokosmelk
  • 1 kopp med kraft (smak etter eget ønske)
  • 2 løk
  • Et lite stykke fersk ingefær
  • 1 rød chilli
  • 1 sitron (eller lime)
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Butternut squash I ovnen

Hvordan gjøre det?

Start med å sette ovnen på 200 grader. Deretter deler du butternut squashen i to og drar ut frøene med en skje. Hell over litt oliven olje og strø på litt salt og pepper før du setter den inn i ovnen i cirka 40 minutter. Tiden avhenger av størrelsen, så det kan være lurt å sjekke gresskaret med en gaffel fra tid til annen. Når det har fått en myk konsistens er det ferdig.

I mellomtiden kutter du løken i små biter og steker det opp i en panne på medium varme i 5-10 minutter.

Når butternut squashen er ferdig lar du den kjøle seg ned en liten stund før du drar ut «kjøttet» med en skje. Putt den og resten av ingrediensene i en blender. Hvis du syntes massen blir litt tykk kan du alltids tilsette ekstra kraft eller vann.

Butternut squash suppe

Til slutt gjenstår det bare å varme opp suppen, og den er klar til servering.

Butternut squash suppe, høstmat

Og med litt ekstra pynt ble plutselig suppen insta friendly. Så nå er det bare å ta et bilde og laste det opp på sosiale medier.

Stay tuned for del 2.

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.