✕  Lukk søk

Hva skal jeg ha til middag?

Vanskelig spørsmål, tenker du? Jeg mener det er et ganske enkelt spørsmål. I hvert fall etter du har lest dette blogginnlegget med verdens beste middagstips!

«Hva skal jeg ha til middag?» er en gjenganger hos mange studenter. Hver bidige dag må det store middags-spørsmålet besvares.

Er du en av de som setter deg ned søndag kveld for å planlegge alle ukens måltider? En av de som hver mandag går til butikken og plukker med deg alt du skal spise den neste uken? Som til enhver tid vet hva du skal ha til middag, ikke bare denne uken — men neste også? Ikke det?

Ikke jeg heller. Men jeg liker å planlegge litt, så jeg ikke ender opp med en frossenpizza under armen på vei hjem fra skolen fire ganger i uken. Derfor trenger jeg en plan. Ikke på nivå med månedslange oversikter, men sånn at jeg vet sånn cirka hva jeg skal spise de neste to dagene. Der liker jeg å være. Nå skal jeg tipse deg om en super ingrediens som kan brukes i to middager etter hverandre. Her har du verdens beste middagstips i mine øyne:

 

Lomper!

 

Lomper fungerer i så mange middagsretter, at du aner ikke. Potetlomper, speltlomper, havrelomper. Alle vet at lompe + pølse er en god match, men hva med lompe + lasagne? Eller lompe + pizza? Du skal få to oppskrifter som kommer til å overbevise deg om å plukke med deg lomper neste gang du er i butikken. 

Lompepizza

Ikke bare verdens diggeste, men også verdens enkleste middag. Lompepizza kan jeg lage når jeg har skikkelig dårlig tid, men også når jeg skal kose meg. Den funker når jeg har lite ingredienser i skapet, eller når jeg har kjøpt inn masse digg. Mulighetene er mange med denne middagen. Man kan variere med å bruke tomatsaus, eller hvit saus. Og toppingen kan jo være hva som helst.

Ingredienser:

  • 3 lomper (man kan bruke hvilken som helst type)
  • Tomatpuré (ketchup fungerer også )
  • Sjampinjong
  • Spekeskinke
  • Pesto
  • Ost
  • Salt + pepper + oregano
  • Ruccula

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader først.

Så smører du tomatpuré utover lompene, og legger dem på et stekebrett. Ha over sjampinjong, ost, pesto og spekeskinke. Deretter krydrer du med salt, pepper og oregano, og setter de små pizzaene i ovnen til osten smelter akkurat slik du vil ha den.

Det tar omtrent 15 minutter. Når de er ute av ovnen, legger du noen ekstra biter med spekeskinke på, og strør ruccula over det hele. Vipps! Så er den deilige middagen klar!

Lompelasagne

Sigrid med lasagne

Det lukter sååå godt!

Wait, what? Lasagne med lomper?

Nei, det er ikke tull. Det er en genial lasagne som krever ganske lite, men som alltid blir veldig god. Lompene fungerer som pastaplater. Til den skeptiske pasta-elskeren: Du kommer nesten ikke til å merke forskjell. Cottage cheese fungerer som hvit saus. Dette er faktisk en sunnere variant av lasagne, men det tror du ikke på når du smaker den.

Oppskriften under gir en stor lasagne man gjerne kan dele med kollektivet, eller andre. Jeg bestemte meg for å lage sammen med ei venninne. Deler du ikke den med noen, kan du ha den i kjøleskapet og varme opp dagen etter. Da slipper du tenke på hva du skal ha til lunsj i morgen. Digg!

Ingredienser:

  • Lomper (resten av pakken du brukte til lompepizza #win)
  • 2 hvitløksfedd og 1 løk
  • Olje
  • 2 pakker hakkede tomater
  • Krydder som oregano, basilikum og timian. 
  • Tomatpuré (litt)
  • 400 g kjøttdeig 
  • 1 pakke bønner
  • 1 stor boks cottage cheese 
  • Ost
  • Sjampinjong (hvis du har rester fra pizzaen)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.
Hakk opp løk og hvitløk, og fres det i en stekepanne med olje. La det få litt farge og tilsett krydder. Deretter har du i tomatpuré og hakkede tomater. La det småkoke litt og mens du steker kjøttdeig og sopp. Når kjøttdeigen er ferdig, blander du den med tomatsausen.

Finn fram en ildfast form på ca. 20 x 30 cm. Legg kjøttsaus i bunnen, så lagvis med cottage cheese og lomper, før du avslutter med et lag av kjøttsaus og ost. Stek i ca. 20 minutter, til osten er gyllen.

Helene som spiser lasagne på kjøkkenet

Det ble suksess!

Så luktet det himmelsk i hele leiligheten, og vi kunne ikke vente med å spise.

Trenger du flere middagstips? Du kan lage lompe-toast, lompe-enchiladas, lompe-nachos, lompe-ruller også.

Skulle du helst hatt en hel ukesmeny? Da burde du sjekke ut Høyskolen Kristiania-student @fattig.student sin instagram-konto, som jeg møtte tidligere i vår.

 

Bon Appétit! 

Aktuelt