✕  Lukk søk

Hvor på Monopol-brettet bør du bo?

Din eneste referanse når du skal se etter steder å bo, er gatene du kjenner fra Monopol-brettet. Så hvilken gate er best?

Noe mange ikke vet er at studentene i Oslo ofte ikke kommer fra Oslo, men fra andre steder enn Oslo. Dermed har de begrensede forhåndskunnskaper om nettopp Oslo. Hvis man kommer utenbys fra er det man vet om Oslo stort sett basert på helgeturer til storesøsken som studerer statsvitenskap på UiO og brettspillet Monopol.

Dette gjelder også oss studentbloggere, Maren og Joakim. Da vi flyttet hit kunne vi gatenavnene forbløffende godt, men ble rammet av en følelse av svik da vi innså at brettspillet ikke var en hundre prosent virkelighetstro kopi av den ekte byen. Kirkeveien er ikke et råttent høl. Det koster ikke 2000 kroner å kjøpe seg 4 hus i Bygdøy Allé. Gratis parkering finnes ikke.

Rik mann i midten har vi for så vidt. Hei, Harald 🤴🏼

Likevel er Monopol altså en av få referanser du har når du flytter. Hvor godt grunnlag gir egentlig brettspillet deg til å ta en avgjørelse på hvor du skal bo som student? Vi har undersøkt saken for deg.

Vi tar utgangspunkt i fire kriterier:

  1. Pris: Er det dyrt å bo her?
  2. Strøk: Her hjelper det ikke bare å ligge i et flott område av byen. Nærhet til Høyskolen Kristiania spiller også inn.
  3. Kollektiv-muligheter: Her i form av mulighetene for å bo i kollektiv med en venn.
  4. Monopol-likhet: Står det til forventningene vi har fått gjennom årevis med påsketurer til hytta?

Parkveien

Den første og billigste gata på monopolbrettet er… Parkveien?? Som ligger bak slottet?? Liksom, den er rett bak slottet?? Der kongen bor! Han som bestemmer over Norge! Uansett hva Monopol-spillet tenker om monarki og prinsessetitler, er det i hvertfall ikke billig å bo i hagen til kongen. 

Oslo S

Sentralt 
Umiddelbar nærhet til butikker som Narvesen og Mester Grønn ✅
GRATIS opphold ✅
Smude stoler og en kjempediger klokke på veggen ✅
Det må jo være for godt til å være sant?

Og ja. Ja, det er det. Vekterne (vekkerne) går manngard om natten for å passe på å vekke sovende blindpassasjerer. Dessuten stenger de stasjonen et par timer om natta. Du kan se på det som en utfordring i å gjemme seg best, eller vurdere et annet bosted. 

PS: Det hjelper lite å prøve seg på Bryn, Skøyen og Grorud.

Prinsens gate

Næmmen! Her ligger jo Høyskolen Kristiania!🙂 Skolen du skal gå på!🙂 Å bo med venner her kan bli vanskelig, men det er jo ingen problem 🙂 fordi alle vennene dine 🙂 også går på Høyskolen Kristiania 🙂. Å få en leilighet til 2000 kr kan du derimot se langt etter. Her hjelper det godt med en rik onkel i Ameriken.

De settes i fengsel 😔

Å nei! Du har havnet på feil kanter – nemlig lovens kant. Si adjø til friheten.
Men vent litt! Trenger det å være så ille? Her kan du bo med dine partners in crime helt gratis! Gratis tilgang til rom, mat og lærebøker burde være drømmen til enhver student. Om du mot formodning MÅ betale for alt selv, er det heldigvis bare å trille likt to ganger på rad. Rettssystemet i Norge ass❣️

Gabels gate

IKKE AKKURAT 4000 FOR EN LEILIGHET HER, NEI. GABEL ER MER GNIEN ENN MAN SKULLE TRO. 🤯

Slemdal

Beklager dårlig bilde, men Slemdal er så langt unna at vi ikke orket å dra dit. Får trekk for avstand, og pris (dette er på 🙇🏻‍♂️ vestkanten 🙇🏻‍♂️). Store hus gir mulighet for kollektiv, og plasseringen på Monopol-brettet er spot on her.

Prøv løkken! (Type: Grüner)

Du kan prøve lykken på Grünerløkken. Bare ikke ha høye forhåpninger, for her er det ikke mulig å komme seg inn. Hver visning blir et masseslagsmål, og kun de med mest skru på barten går seirende ut. Her kan du møte mange som ligner på Monopol-mannen, bare at de er 27 år, ikke 70. 🧐

Karl Johans gate

Denne er litt kinkig. Hvis du bor her er du enten utrolig rik eller utrolig fattig. Èn ting er sikkert. Hvis du bor i Karl Johans gate har du umiddelbar tilgang til Oslos store handlegate: ✨ Karl Johans gate ✨. Deilig!

Sinsen

Trekk for litt lang reisevei til skolen. Plusspoeng for å være den plassen som er enklest å si for buktalere. Ligger kanskje litt for flottans til på Monopol-brettet? Bare en tanke. 

Ullevål Hageby

Et lite stykke England plutselig!
“Her er det jo kjempefint da”, tenker du kanskje. Men er du 54 år, med tre barn som går på BI? Nei. Det er du ikke. Hvis du er det, treffer denne bloggen langt unna sin tiltenkte målgruppe. Men mest sannsynlig er du ikke det. Da blir det for dyrt, og for langt unna sentrum. 
😔

Rådhusplassen

Det er en grunn til at Rådhusplassen er den mest ettertraktede gata i Monopol. Det er nemlig her man kan få med seg VG-LISTA TOPP 20. Det gjør den fort til den mest ettertrakta gata i det virkelige liv også. Det er bare å krysse fingrene for at du får rykke frem hit for litt god S. 

 

Så.. Hvor på monopol-brettet skal du ta sjansen?

Velg Sinsen. En liten tur med banen tåler du. Det skjer fantastiske ting på banen hver dag.

Mennesker som leser bok, selv om de bare skal ett stopp ✅ 
Trekkspill-konsert kl. 07.35 ✅ 
Hunder
Hva mer kan man ønske seg?

 

Denne teksten er et samarbeid mellom Joakim Ljønes og Maren Olava Ask Hütt. 

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania

Aktuelt