✕  Lukk søk

Hvordan våkner man lettere på morgenen?

Alarmen ringer for syvende gang denne morgenen, men øyelokkene føles altfor tunge. Klokken 09.00 føles umenneskelig tidlig, og du er i ferd med å sove bort nok en dag. Hva skal du gjøre?

Det kan føles helt umulig å stå opp om morgenen. Det skyldes antagelig bingewatching og scrolling til kl. 03.24 foregående natt, men vi har ikke tid til å angre på valg vi allerede har tatt. Ny morgen, ny deg. Slik blir det lett som en plett å stå opp og komme deg på skolen før alle plassene på lesesalen er tatt:

💦 Drikk vann 💦

Du våkner opp uttørket og dehydrert. Gi den lille rosinen av en kropp du bor i litt å gå på før du står opp. Ha vann på nattbordet ditt, slik at det kreves minimalt lite å få i deg litt av den kjemiske forbindelsen som er livsnødvendig for alt og alle på jorda: H2O. En hendig bivirkning av å drikke er at man må tisse. Sånn! Nå MÅ du stå opp.

Vannglass - våkne lettere

✨ Du trenger lys ✨

Det er lett å si i disse dager, når du bare kan nappe tak i rullgardina for å få sollys i fleisen. La lyset gjøre jobben for deg, nå som det endelig er sol på morgenen. På vinteren kan det være en idé å sette på en liten lampe, mens du slumrer videre. Hvis du ikke har nattbordslampe kan du jo investere i en hodelykt. Gå på din lokale elektronikk-forretning og kjøp den billigste av de billige. Den bør gjøre susen.

hodelykt lyser opp mørket

🔑 Forberedelse is key 🔑

Nøkkelen til suksess i oppvåkning er å gjøre jobben du har framfor deg så enkel som mulig. Hva føles mest stress på morgenen? Å finne noe å ha på seg? Eller kanskje å lage seg frokost og niste, og samtidig rekke trikken? Lag niste før du legger deg, finn fram klær, slik at det eneste som gjenstår er å stå opp.

Les også: Sigrid tester YOGA. 

☕️ Omtrent 10 liter kaffe ☕️

Det holder ikke med én kopp. Hvis du kjøper 16 kopper i kantina får du to av dem gratis (med kaffekort, vel å merke). Det blir likevel dyrt, og det er ikke sikkert det holder. Sørg for å ha trakteren klar på morgenen, trakt enorme mengder hjemme og tøm over i en 10 liters-bøtte. Det bør holde deg gående fram til lunsj.

😤 Fornærm noen 😤

Men bare på tull. Rett før du legger deg sørger du for å sende en litt risky sms, ala de du pleier å sende etter en fuktig kveld på byen. Våkn så opp med en så enorm «fylleangst» at du ganske enkelt stå opp, ringe og forklare at det hele var tull, tøys og sms-roulette.

SMS-skjermbilde: "Du er sexy" send til tante. Da blir det lett å stå opp på morgenen.

👌 Finn noe å glede deg til hver dag 👌

De dagene jeg selv finner det lettest å stå opp er dager hvor det skal skje noe gøy. Dessverre er ikke alltid hver dag en fest, men du kan sørge for å ha noe å glede deg til likevel. Det kan være dagens første kaffekopp, at du har en litt dyr sjampo du kan bruke når du dusjer, det kan være at du skal ha forelesning med den morsomme foreleseren, eller at du kan se Paradise Hotel når du kommer hjem fra skolen. Før du legger deg kan du tenke på minst én ting du gleder deg til med å stå opp.

Les også: Benytt deg av studentrabatten!

🥢 Fyrstikker og teip 🥢

Om du har prøvd alt, men øyelokkene dine bare synker sammen uansett hva: Ty drastisk til verks. Finn en måte å holde dem oppe. Teip dem opp! Sperr dem opp med fyrstikker! Hva som helst!

En jente har fyrstikker for å holde øyelokkene åpne. Tegnet.

Fremdeles like vanskelig? Legg deg tidligere! 😉 

Aktuelt