✕  Lukk søk

Hvorfor valgte jeg journalistikk

Da jeg valgte å studere journalistikk i Oslo var det ikke fordi venninna mi skulle gjøre det samme, eller fordi jeg kjente mange kule folk i Oslo. Jeg kjente én person.

Det virket som en stor utfordring, men egentlig tror jeg at det er lurt å starte med blanke ark et sted.

Elise Gull Askim, journalistikk:

Jeg valgte å studere journalistikk i Oslo fordi jeg liker at Oslo er en litt større by enn Trondheim. Oslo byr på mange muligheter i bransjen, og også når det gjelder uteliv, butikker og andre ting.

forsiden av avisen journalistikkstudentene lager

Å lage en avis er en av ferdighetene vi lærer. Klikk på bildet for å lese avisen.

Jeg mener journalistikk ikke er et studium som hører hjemme i store forelesningssaler hvor man har lite kontakt med medstudenter og forelesere. Journalistikk er et fag hvor man må ha debatter, tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk. Derfor valgte jeg Høyskolen Kristiania. Her har vi mindre klasserom, mindre elever og et tettere samarbeid med både forelesere og medelever.

Vi har et godt læringsmiljø og samhold i klassen.

Blir utfordret

I studio

Journalistikk på Høyskolen Kristiania har utfordret meg til å tørre å tenke utenfor boksen. Vi lærer mye om InDesign, og for hver oppgave jeg leverer blir jeg litt mer kreativ og litt bedre. Jeg føler meg kompetent nok til å søke en jobb innen journalistikk allerede nå, etter bare ett år på skolen.

 

Ingen fraværsgrense

Det er ingen av forelesningene som er obligatoriske. Det er derfor mulig for meg å drive med journalistiske prosjekter samtidig som jeg tar en bachelorgrad. Akkurat nå bruker jeg mye tid på en podkast jeg har, som heter Reseptfritt. Det er en podkast hvor presseetikk er viktig fordi det er en podkast som tilbyr et alternativ til den tradisjonelle seksualundervisningen vi har i skolen. Hadde jeg ikke studert journalistikk hadde jeg og venninna mi aldri tenkt på å si at vi ikke er helsepersonell i introen vår, for eksempel. Vi gjør en mye mer nøye jobb og lærer i tillegg mye som er relevant for den utdanningen vi tar.

Vi sitter ikke bare i klasserommene og hører på foreleseren. Vi intervjuer mennesker, skriver ekte saker og oppsøker situasjoner. Det er litt som å jobbe frilans. Jeg anbefaler alle som er interessert i samfunnet, sport, kultur eller poltikk, som liker å skrive, å søke på journalistikk.

Det er fremdeles mulig å søke og jeg anbefaler Høyskolen Kristiania på det varmeste.

– Elise