✕  Lukk søk

Kvikk fiks: Middagstips

Trenger du noen gode, tidsbesparende og økonomiske oppskrifter? Se hvordan vi lager våre beste studentmiddager.

Noen ganger er det faktisk helt utrolig vanskelig å bestemme seg for middag. Kanskje må du lage noe ut fra det du allerede har i kjøleskapet? Eller så har du nettopp fått stipend, og planer om å bruke pengene på andre ting enn mat.

Derfor har vi tenkt til å dele noen veldig gode og økonomiske middagstips med deg. Her kommer fire enkle, og ikke minst tidsbesparende, oppskrifter.

Håper de faller i smak!

Tinas smarte lompepizza med taco

Lager lompepizza

Pris: 15 kr, om du bruker rester | Pris: 55 kr, om du kjøper alt nytt til retten

Lompepizza er min go-to middag de dagene jeg har dårlig tid, eller har litt forskjellig i kjøleskapet og ikke gidder å ta turen på butikken. Med andre ord: Raskt, enkelt, billig og ikke nødvendigvis usunt heller.

Som med all pizza kan man bruke hva enn man måtte ønske av topping, og denne gangen gikk jeg for en taco-versjon.

Dette trenger du:

  • Lomper (jeg liker best speltlomper, men du kan bruke hvilke som helst. Tortilla fungerer også!)
  • Tacosaus (du kan også bruke pizzasaus eller ketchup)
  • Ost
  • Tacokjøttdeig (perfekt hvis du har rester fra fredagstacoen)
  • Rødløk
  • Mais

Andre forslag til topping kan være skinke, ost og paprika, eller kjøttboller, minitomater og løk. 

Slik gjør du det

 

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Smør tacosaus på lompene og deretter ost, tacokjøttdeig, rødløk og mais
  • Stek lompene i ca. 10 minutter. Følg med, plutselig blir de litt mørke
  • SPIS. Bruk gjerne litt rømme eller lignende som topping.

 

Hvor mange du trenger kommer an på hvor sulten du er, og hva slags topping du bruker. Disse med kjøttdeig er betydelig mer mettende enn de med skinke for eksempel. Jeg pleier å lage 2-4 stykker. Blir det noen til overs har man uansett lunsj til dagen etter! Lompepizza i matboksen er noe å glede seg til.

Et ekstra pluss: Dropp kjøttet, så har du vegetarmiddag. Bra for både deg, kloden og lommeboka!

 

Tiens ris med grønnsaker og egg

Pris: 10 kroner, om du bruker rester | Pris: 50 kroner, om du kjøper alt nytt til retten

Ris med grønnsaker og egg er veldig enkelt å lage, og suverent når du er skikkelig sulten. I tillegg kan det lages helt uten stekeovn. Det eneste du trenger er en stekeplate. Derfor er dette den perfekte studentretten.

Dette trenger du

  • Ris
  • Egg
  • Grønnsaker
  • Soyasaus
  • Smør

Slik gjør du det

 

Som du ser er ikke retten dyr. En kan kjøpe fire kilo ris på butikken til sånn 30 kroner, 10 egg til 20 kroner, samt en pose med frosne grønnsaker til omlag 10 kroner. Disse ingrediensene bruker du heller ikke opp på en middag. Ris, grønnsaker og egg er supert å ha i kjøleskapet; for ingrediensene passer til så mange andre ting også.

 

Elises raske linsesuppe

Bilde av linsesuppe.

Pris: 50 kroner, om du kjøper alt nytt til retten | Suppen er til fire personer og kan fryses.

Noen ganger stopper du opp og ser på linseboksene i butikken. Du vurderer dem, men ender alltid opp med pasta i stedet – det er jo så lett å lage. Kanskje har du hørt at linser ikke smaker noe særlig godt heller.

Prøv likevel!

Linser er faktisk superenkle å tilberede (akkurat som pasta), de er megabillige og inneholder mye bra kroppen din trenger. I røde linser finner du for eksempel masse jern, protein, selen og sink, samt sunne, langsomme karbohydrater. Det er definitivt verdt å bruke en tier på den slags!

Her kommer oppskriften på suppa:

Bilde av linsesuppe.

Får du vondt i magen av linser sier du? Det er helt vanlig. Trolig reagerer du på linser fordi du ikke er vant til å spise det. Da kan denne suppen faktisk hjelpe deg: Den inneholder mye annet enn bare linser, og passer fint for deg som ikke pleier å hive innpå belgfrukter! I tillegg er de røde linsene fine «å starte med», da fiberinnholdet er litt lavere enn i andre linser.

Slik gjør du det

  • Varm olivenolje i en passe stor kjele.
  • Hakk løk og stangselleri, og la det surre fem minutter i oljen.
  • Rør inn vann, hakkede tomater, linser, buljong og krydder. 
  • La det hele småkoke i omlag 20 minutter. Husk å røre en gang i blant.
  • Bruk en håndmikser/stavmikser, og mos grønnsakene etter ønske.
  • Server gjerne med litt rømme og persille.

 

4. Jakobs improvisasjons rett, eller restefest

Retten koster mellom 10 og 50 kroner (alt etter som hvor sponset du er med tanke på rester hjemmefra)

Dette er et tips til deg som liker enkle middager, som går raskt å lage! Trikset er å sette sammen det du allerede har i fryseren og i kjøleskapet, uten å kjøpe noe ekstra. I mitt tilfelle var det julemedisterkaker, pomfrites, løk og en liten tomat.

 

Lykke til med dagens middag folkens, enten dere skal improvisere eller følge en oppskrift!

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.