✕  Lukk søk

Min første hjemmeeksamen: helvetesuka minutt for minutt

Hvordan jeg gikk fra å være frustrert og gråtende til happy student på en uke!

Det er litt skremmende å si det. Det er også litt flaut.

Men det er på tide å face the facts; jeg skal ha min første eksamen siden jeg sluttet på videregående. Og det er en hjemmeeksamen.

Sigrid viser hun er lei seg, lei og glad på et bilde.

Eksamen får frem alle følelsene i meg.

Her er min monster-uke minutt for minutt

Etter å ha utsatt den i tre uker, skjønte jeg at eksamen ikke gjør seg selv. Jeg ryddet kalenderen og så for meg en deilig liten eksamensuke på biblioteket.

Det viste seg å ikke bli den deilige uka jeg så for meg. Her er min monster-uke minutt for minutt.

Mandag:

07:15: Alarmen ringer og jeg hopper ut av sengen. Denne uka skal starte på best mulig vis: med en svett treningsøkt! Ekspertene sier jo at trening gjør hjernen ekstra god.

10:50: Jeg har aldri vært på biblioteket på campus Kvadraturen før. Først går jeg inn helt feil dør i Kirkegata. På andre forsøk står jeg som en uvitende amøbe i kaffebaren i Kirkegata fortsatt på leting etter biblioteket. I resepsjonen forklarer de meg at jeg er i feil bygg. Rett og slett i helt feil gate. På tredje forsøk, i riktig gate, ser jeg skiltet til Høyskolen Kristiania. Biblioteket er funnet! (note to self: sjekk adressen på bibliotekets nettside neste gang)

11:04: Jeg setter meg i verdens stilleste lesesal og tar fram tingene mine. Innser for første gang hvor mye bøker som tas ut av sekk, vannflaske som blir satt på bord og lader som blir satt i mac, bråker???

12:45: Jeg skjønner hvor sjukt mye jeg har å gjøre. Vurderer sterkt å gå på toalettet for å gråte store, våte eksamenstårer. Tørker vekk det lille våte i øyekroken. En klassevenninne har kommet for å jobbe sammen med meg og vi kan sutre sammen. 

Middagen blir en skål havregrøt kokt på tårer.

20:14: Øynene er firkantet og hjernen en rosin. Eksamensoppgaven står ikke like tom som tidligere på dagen, men jeg mangler fortsatt veldig mange oppgaver (og muligens livsglede). På tide å dra hjem. Middagen blir en skål havregrøt kokt på tårer.

Tirsdag

06:55: Alarmen ringer. Våkner opp med sår hals. For en dag dette skal bli.

Sigrid holder en flaske tran

07:20: Tar tran for en sunn eksamenshjerne.

07:52: På vei til biblioteket løper jeg innom butikken og kjøper verdens dyreste lille flaske med ingefærshot for min såre hals. Bruker femti kroner av mitt lille studentbudsjett på den lille flasken med presset ingefær.

08:20: Det er deilig stille på biblioteket og jeg er dypt inne i eksamen.

Sigrid spisr klementin

10:33: Jeg føler meg sykt god på å skrive eksamen og feirer med en klementin.

15:00: En klassevenninne kommer og skriver med meg. Vi deler frustrasjon over eksamensoppgaven, høylytte fnisejenter på biblioteket og en etterlengtet sjokomelk som satt seg fast i drikke-automaten.

21:07: Det burde ikke vært lov til å sitte over tolv timer på lesesalen. Jeg drar hjem i protest.

Onsdag

08:20: På lesesalen, med sårere hals enn i går og dyrere og sterkere ingefærshot ved siden av meg.

10:53: Pensumbøkene flyter rundt på bordet vårt. Jeg sitter med to andre klassevenninner og vi stønner i kor over kildehenvisning, drøfting og hvordan vi skal vurdere ting i lys av….?? Hva skjer med det uttrykket??

15:00: Folk mener tiden flyr når man har det gøy. Jeg mener tiden flyr når man har en stor eksamensoppgave foran seg. Stress-skriver og stress-spiser.

22:02: 14025 tegn senere og endelig er deloppgave 2 ferdig!! Er for trøtt til å feire og spiser fire knekkebrød til middag.

Torsdag

06:55: Shit jeg skal levere i dag!!

14:07: Vi er så lei av eksamen at vi går fra biblioteket og inn på Louis Vuitton og sikler litt.

15:34: Siste innspurt. Skjønner ikke lenger hva jeg selv har skrevet.

19:59: Leverer den j**** eksamen. Gledeshyl!!

Fire dager og 38696 tegn senere: eksamen har gått fra null til hundre. Min konklusjon er at: Hjemmeeksamen krever overlevelsesmodus. Trening hjelper på konsentrasjonen, men etter klokka seks er hjernen like skarp som en skje. Mat og drikke fungerer på alt – sår hals blir bedre av Curamed og eksamen blir bedre av en dedikert student.

Jeg gikk fra å være en stresset, gråtende og frustrert student til en strålende fornøyd student. Nå kan de andre eksamene bare komme:

Jeg takler alt!

Glad jente

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.