✕  Lukk søk

Mitt forhold til veileder

Digital lærer - hvordan funker det?

Når du er nettstudent, har du alt tilgjengelig på Internett. Oppgavene, lydfiler, forelesninger og all info som ligger inne i studieportalen som du logger deg inn i. Du har også medstudentene dine inne i studieportalen, som du kan ta kontakt med om du vil. I tillegg kan du se når andre får oppgavene sine godkjent, og på den måten sjekke hvordan du selv ligger an med kurset.

Men hva med foreleser / lærer / veileder?

Jeg husker godt de første kursene jeg gjorde, med en veileder som heter Linda Dalviken. Det var to kurs som het «Skrivelyst» og «Featurejournalistikk» som dessverre ikke er tilgjengelige via Høyskolen Kristiania lenger. Jeg husker godt hvor mye kontakten med veileder betydde, når hun skrøt, ga gode tilbakemeldinger eller sa det var noe jeg måtte endre på. Jeg husker en gang at hun skrev ordrett; «Dette er en av de beste oppgavene jeg har lest på lenge!«. OM jeg fløy i taket eller? Jeg ble så motivert og glad, spesielt fordi hun hele veien hadde vært så dyktig. Da betydde den tilbakemeldingen mye.

I dag har jeg også en veldig god veileder. Som svarer raskt, og som jeg alltid kan maile hvis det er noe. Det gir en trygg følelse. Jeg føler også at han gir veldig gode tilbakemeldinger som jeg lærer utrolig mye av – det er gull verdt! Samtidig er han streng, og sier fra hvis jeg må gjøre en oppgave på nytt for å få godkjent. Likevel er han ikke for streng. Hvis jeg har gjort en feil i en oppgave, kan jeg likevel få godkjent dersom feilen ikke er så stor. Noen ganger legger man utrolig mye jobb i oppgavene, og da gir det en veldig god følelse at man likevel får godkjent. En slags tillit. Jeg leser jo tilbakemeldingene og lærer av det også!

– Silje ?