✕  Lukk søk

Møt toppidrettsutøver Melissa Bjånesøy!

Det kan være krevende å kombinere en hektisk hverdag med studier. Melissa gikk for nettstudier og tok Årsenhet i personlig trening.

Jente på klapper i hendene på fotballtrening.

Melissa på fotballtrening. Foto: Kristian Bjerke

Melissa spiller fotball for Stabæk på toppnivå og spilte tidligere for det norske kvinnelandslaget! Samtidig som hverdagen hennes for det meste bestod av fotball og trening tok hun Årsenhet i personlig trening.

  • Navn: Melissa Bjånesøy
  • Alder: 25
  • Bosted: Oslo

Hvorfor valgte du å studere Årsenhet i personlig trening?

Jeg var akkurat ferdig med en bachelor i pedagogikk fra Universitetet i Oslo, men følte meg ikke ferdig med å studere. Studier passer dessuten ofte bedre enn jobb i en hverdag som toppfotballspiller. Jeg hadde alltid hatt lyst til å lære mer om kropp og trening, men aldri funnet et opplegg som passet, da det fortsatt var fotball som kom først.

Jeg undersøkte nettstudiet i personlig trening og det slo meg som et veldig fleksibelt, men samtidig utfyllende studium.

En helt konkret arbeidsmulighet etter endt studium var også en bonus!

Hva var det beste med studiet?

Kvaliteten og intensiteten på kursene. Det er ganske mye arbeid som må gjøres, men det er så godt tilrettelagt at hvis man følger opplegget og gjør arbeidet ordentlig, så får man enormt mye ut av det. Jeg er veldig fan av praktiske oppgaver som læringsmetode i stedet for å bare sitte og lese i en bok! Som nevnt er det også en stor bonus med en helt konkret arbeidsmulighet som personlig trener etter endt studium.

Det er i tillegg en utdanning med høy status i treningsbransjen akkurat nå. Jeg hadde egentlig aldri tenkt på muligheten for å bli personlig trener før jeg tok studiet, men nå er det absolutt noe jeg ser for meg å kunne jobbe med i fremtiden når jeg er ferdig som fotballspiller.

Beskriv en typisk samling med de andre PT-studentene.

Samlingene var hektiske, men utrolig moro. Det var en tettpakket helg der vi var sammen i mange timer, men det ble aldri kjedelig. Man var nesten en liten familie i en helg, der vi møttes tidlig på morgenen, jobbet sammen, spiste sammen, og jobbet litt til. Vi lærte utrolig mye, det er et veldig praktisk studium, og man er helt avhengig av den praktiske øvingen for å komme seg gjennom.

Men også disse samlingene var meget godt tilrettelagt. De baserte seg på oppgavene vi hadde gjort hjemme, og det var dermed lett å gjenkjenne det man hadde lest og jobbet med før. Jeg følte alltid at jeg satt igjen med veldig mye etter en sånn samling!

Samlingene var meget godt tilrettelagt

En kvinne trener annen kvinne på treningsrom.

Melissa instruerer medstudent under samling i Oslo.

Hvilken nytte hadde du ved å studere PT som aktiv fotballspiller?

Jeg lærte veldig mye om kropp, trening og ernæring, noe jeg senere helt bevisst har brukt og hatt nytte av som toppidrettsutøver selv! I tillegg lærer man seg rollen som personlig trener, og man blir veldig bevisst på at trening og ernæring kan bety veldig mye forskjellig for ulike personer. Som sagt hadde jeg ikke tenkt så mye på muligheten til å jobbe som PT før jeg tok studiet, men det er helt klart noe jeg gjør nå.

Studier har også alltid vært en veldig fin avkobling fra toppidretten, noe som noen ganger (eller svært ofte, faktisk), er helt nødvendig! Arbeidet med nettstudiet var alltid en avkoblingsmulighet, og samlingene var et forfriskende avbrekk fra den samme garderoben hver dag ellers.

Man blir veldig bevisst på at trening og ernæring kan bety veldig mye forskjellig for ulike personer

Jente sparker fotball på fotballbane.

Melissa varmer opp til fotballkamp. Foto: Kristian Bjerke

Har du noen tips til kommende studenter?

Se gjennom studiet og lag en plan for hvordan du skal arbeide. Det er ganske mye som skal gjøres, men følger man opplegget så er læringsutbyttet helt enormt! Det er kanskje en klisjé i studieverden, men det er så mye bedre å gjøre litt hele tiden enn å måtte ta skippertak på slutten. Dra på samlingene og få så mye ut av det som klarer. Bidra aktivt der, man lærer mest av det man gjør selv. Og viktigst av alt for meg: vær nysgjerrig på det du lærer, forhåpentligvis har du valgt studiet fordi det er noe du er interessert i. Da blir det utrolig moro!