✕  Lukk søk

Hva er studentbloggernes nyttårsforsetter?

Vi går snart inn i 2019, og mange har et nyttårsforsett de skal prøve å gjennomføre i det nye året. Studentbloggerne gir deg sine nyttårsforsetter, kanskje får du noen tips?

Maren: Eurovision-deltakelse?

Jeg har ikke noen nyttårsforsetter, men hvis jeg MÅ ha et så velger jeg at nyttårsforsettet mitt er å være med i Eurovision. Neste års forsett kan være å vinne Eurovision. Greit å velge noe litt mer realistisk enn å slutte å drikke brus eller trene mer.

Maren sin hode klipt inn på kroppen til en Eurovision-artist.

Gleder meg!

Sigrid: rydde i kamerarullen

De som kjenner meg godt, vet at jeg er over gjennomsnittet glad i å knipse bilder med iPhonen min. Ikke bare for å poste på Instagram eller sende på Snapchat, men for min egen del. Jeg elsker å kunne bla tilbake i kamerarullen min og se gjennom bilder fra tidligere. Jeg ser jo på dette som en positiv ting. Greia er den at jeg har 32.560 bilder liggende på telefonen min. Og det er bare fra de siste TRE årene. Jeg tror jeg snart burde få tittelen “bilde-narkoman”.

Mitt nyttårsforsett blir derfor (ikke å ta mindre bilder, hvis det var det du trodde), men å rydde meg gjennom disse 32.560 bildene, for det ligger alt for mye ubrukelige bilder blant dem. Jeg vil bli flink på å slette 18 av de 21 bildene jeg tar av samme ting, for det er noe jeg er veldig god på. Å ta 21 (egentlig helt like) bilder av samme ting. Når jeg har klart det, skal jeg jammen meg klare å printe ut noen av disse bildene.

Jeg håper dette nyttårsforsettet går litt bedre enn forrige års forsetter, og går inn i 2019 med sterk tro på at dette blir året der 32.560 iphonebilder enten går over i papirkurv-format eller i fotopapir-format og ikke bare iphone-bilde-format.

Ingunn: være mer ute

Det er lenge siden jeg har hatt et nyttårsforsett, men nå er det på tide. Jeg har egentlig alltid vært glad i å være ute, gå på ski, ake eller bare gå en tur. De siste årene har jobb, skole og sosialt liv gjort at jeg har glemt litt hvor godt jeg likte å være ute og pusle med masse forskjellig.

Jeg skal ikke gå Besseggen eller gå to mil på ski, men kanskje en tur i parken og en 20 minutters skitur. For at jeg skal kunne greie å oppnå nyttårsforsettet mitt må jeg tilpasse det til min hverdag, og jeg smugstartet litt i går og tok årets første skitur. Vi får se hvor lenge det varer, men litt er bedre enn ingenting.

Bilde av et tre og skog.

Jeg kom meg ikke lengre enn ut i hagen for å ta dette bildet, men det er en start.

Gaute som leser Min kamp av Karl Ove Knausgård.

Gaute: lese mer

Jeg ser ikke poenget med å ha nyttårsforsett som «være et bedre menneske» eller «fokusere på jobb». Jeg tror heller ikke at jeg skal gå for de klassiske nyttårsforsettene med mer trening, spise bedre eller noe slikt. Men jeg blir ikke forbanna om jeg klarer å holde et nogenlunde sunt kosthold og en sunn vekt!

Det er én ting jeg har planer om å gjøre, og det er å lese mange flere bøker enn jeg har gjort i år. Jeg vil få et rikere språk, i tillegg til at jeg liker å lære nye ting. Jeg har nettopp begynt med lesebriller, så jeg føler litt press. Satser på at brillene gjør susen!

Tina: mer vann, mindre Pepsi Max

Jeg er en av de som hvert år har MANGE nyttårsforsetter. I det kalenderen bikker over til januar og jeg har et helt nytt år i vente, så kribler det i fingrene etter å skrive lister over hva jeg vil forbedre meg på. Da skal jeg ha fullstendig shoppestopp, halvere matbudsjettet, gå ned et tosifret antall kilo, begynne å trene, legge meg tidligere, ikke slumre ørten antall ganger hver morgen og drikke betydelig mindre mengder Pepsi Max.

Vannflaske og pepsiflaske med kryss over.

Det går selvsagt som slike ting alltid går – rett vest midt uti februar en gang. MEN, jeg lever på at det er bedre å være flink halvannen måned enn ikke flink i det hele tatt.

Derfor skal jeg i år igjen kjøre nøyaktig samme stil, men denne gangen i en litt mer overkommelig skala (så varer det kanskje helt til mars):

  • Fokusere på en sunnere livsstil for helsas del, på en måte jeg kan leve med.
  • Bytte ut Pepsi Maxen med vannflaske på skolen.
  • Ta ut all pant kontant og spare det til neste år. DENNE er jeg spent på!
  • Rydde ordentlig gjennom klesskapet og gi bort klær jeg ikke lenger bruker. Og vente mer enn 14 dager på å fylle det like fullt.
  • Ukeshandle (dette er jeg ganske god på når jeg først kommer i gang).
  • Ta med matpakke på skolen.
  • Spille ekstra mye Sims.

Sånn, med det siste punktet der er jeg hvert fall garantert å klare å oppfylle ett nyttårsforsett i 2019. Les mer om våre guilty pleasures her.

Victor: lage mitt eget spill

Utenom å være videoprodusent for studentbloggen så studerer jeg spilldesign. Mitt nyttårsforsett er derfor å få et spill ferdig og lagt ut på internett. Trenger ikke å være et stort spill eller noe revolusjonerende. Men jeg vil gjerne bli en bedre spilldesigner, og vil derfor prøve å få noe ferdig og legge det ut.

En gutt som spiller mobilspill.

Vida: spare penger

Nyttårsforsetter er en fin greie, men mest om man ser på de som helårs-mål. De bør være konkrete og noe man absolutt ønsker å få til eller oppleve, synes jeg. Jeg tror det er da man klarer å realisere dem.

Mine mål forandrer seg litt fra år til år, tilpasset til hvor jeg er i livet. Og de begynte for alvor å funke dette året, da jeg satte mål som jeg personlig virkelig ønsket å realisere. For 2019 har jeg allerede tenkt ut noen nyttårsforsetter, blant annet at jeg skal sjekke verdiene mine hos legen, reise til Afrika og spare en saftig sum med penger!

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania