✕  Lukk søk

How to: studentvennlig adventskalender

Å lage en adventskalender til en venn er nok det siste du vil bruke tiden din på i disse stressende tider. Frykt ikke, jeg har laget en guide på hvordan du kan lage koselig adventskalender på 123!

Sigrid og adventskalender

Jeg er vel ikke helt alene om å mene at gavepresset rundt jul har tatt litt av? Og hvertfall i adventskalenderen? Det finnes mennesker som får iPhone i adventskalenderen. Hva skal man da få i julegave liksom? La oss ta vare på duftlysene, ullsokkene, skøytene, og andre nødvendige julegaver, og putte tannpirkere, teposer og fred på jord i adventskalenderen. Eller?

I fjor kom julen litt for fort for meg, og jeg rakk med nød og neppe å bli ferdig med julehandelen og slenge julegavene under treet i tide (og akkurat slik at det ikke ble minus i nettbanken). I år skal ting være annerledes. Jeg skal være ute i god tid!

Jeg skal faktisk lage adventskalender!! (hjelp)

Denne studentvennlige adventskalender-guiden innebærer ikke å sette av hele november – eller hele novemberbudsjettet for den del – for å lage en hyggelig, kreativ og morsom adventskalender til en du er glad i.

Julestæsj på et bord

Denne guiden viser deg hvordan du kan lage en koselig desember i kalenderform:

 • Pepperkake-kalender

  Denne er ikke bare veldig god på smak, men sørger for julestemning i hele desember. Hvor koselig er det ikke med vinduer fylt med søte pepperkakehjerter? Jeg kan huske vi hadde denne typen kalender gjennom hele barneskolen. Arranger en bakedag med venner, og vipps – så har du en adventskalender klar.

 • Sjokoladeplate-kalender

  Har du verken tid eller penger til overs? Da er sjokoladeplate-kalender À la Freia 200g melkesjokolade-plate perfekt! Du kjøper en melkesjokolade i valgfri smak, og knekker opp slik at du har 24 ruter sjokolade – en for hver dag fram til julaften♥ Denne kalenderen er perfekt for de som ikke er så alt for glad i overraskelser (samme rute sjokolade hver bidige dag). Pakk inn hver eneste bit, eller bare lag en fin emballasje på hele platen.

Sjokoladeplate i julepapir

Sjokoladeruter i julepapir

Søte små sjokoladeruter pakket i julepapir!

 • Lappekalender

  Du finner fram 24 lapper. Er de røde eller har noe julemotiv blir det maks julestemning. Det er likevel ikke helt avgjørende, for her er innholdet aller viktigst! Skriv ned ordtak, minner, tips til julekaker eller andre oppskrifter, aktiviteter, fine ord, vitser, og mange andre kreative ting. Det er mye man kan finne på her. Man kan til og med skrive ned tjenester som du kan gjøre. I skrivende skjønner jeg at dette egentlig burde være et eget punkt.

Lapper

«Den ene grisen til den andre: – Tror du på et liv etter julaften?»

 • Tjenestekalender

  Vil du gjøre den travleste måneden i året enda travlere? Gi bort tjenester hver dag i hele desember! Når desember kommer og du sitter med en stor eksamensoppgave, har kjøpt null julegaver og ikke bakt en eneste pepperkake, kan du få en deilig pause ved å vaske leilighet, gå tur med hund eller lage middag til den heldige som får kalenderen din. JULESTEMNING!

Sigrid ligger på gulvet omringet av julepynt og vaskeutstyr

Lag tjenestekalender – og gjør desember enda travlere!

 • God gammeldags pakkekalender…

  … På budsjett! Kjøp (eller finn eller lag) 24 små, rare, smakfulle, spiselige, ikke spiselige, tynne og tykke gaver til maks 10 kroner per gave. Her må du være kreativ. Gode eksempler på gaver: plukk noen smågodtbiter du vet faller i smak, klementin (denne burde komme i luke 1 eller 2, for klementiner bruker ikke være så gode etter tjuetre dager innpakket i julepapir), tyggis, plaster, tannpirkere, te-poser (du kan putte te-poser i flere luker), kinderegg, kjærlighet på pinne, blyant. Sjekk butikker som TGR, Lagerhaus og Nille for små, billige gaver. Eller bare skaphyllen der du har teposer.

 • Puslespill-kalender

  Kjøp et puslespill med 24 brikker. Pakk inn hver brikke, og du har verdens enkleste adventskalender. Dette er kanskje ikke den mest «julete» kalenderen du får, men anbefal mottakeren å spille julemusikk hver gang de åpner en luke – da blir det julestemning så det synger etter. NB: puslespill med 24 brikker har en tendens til å passe for barn mellom 3 og 5 år, så kjenner du noen som ikke orker å bruke så mye hjernekapasitet i desember, er nok denne kalenderen midt i blinken.

 • Drikkekalender

  Kjøpe en dunk med valgfri drikke, og gjør den litt«julete». Her kan både eplemost, gløgg og alkoholfri vin funke (vanlig vin funker også). Her skal da mottakeren ta et lite glass hver dag fram til jul. En vindunk for eksempel, inneholder ca. 20-24 glass, så jeg ville kanskje anbefalt å ta små glass. Det er ikke så gøy å våkne til tom adventskalender 20. desember…

Vindunk på et bord

Pakk den inn i julepapir – enkelt og svært dekorativt!

Det finnes mange varianter. Sjokoladeplate-kalender er kanskje i enkleste laget, mens pakkekalender krever ganske mye av deg. Synes du det er vanskelig å finne ut hvilken kalender du vil gå for, anbefaler jeg å mikse disse kalenderne sammen! Du kan kjøpe små gaver, skrive lapper og legge med noen (få) tjenester, bake pepperkaker og andre søte, nyttige ting. Men viktigst av alt: det trenger virkelig ikke være komplisert eller dyrt.

Det å i det hele tatt få en adventskalender i seg selv, er jo det hyggeligste!

 

Bilde der det står: Følg oss på sosiale medier.