✕  Lukk søk

Våre beste tips til årets julegaver!

Ligger du bakpå med julegaveshoppingen? Frykt ikke, studentbloggerne gir deg sine beste tips til julegavehandling i siste liten.

Desember er en travel måned. Man skal gjennom eksamener, flere forskjellige julebord, vaske og rydde og drikke gløgg og spise pepperkaker. Hvordan skal man rekke å planlegge og handle inn julegavene? Dette er våre beste tips til julegaver i siste liten.

Maren: Kaffe fra =Oslo

De fleste vi kjøper gaver til har alt de trenger fra før av. Derfor er mitt beste tips å støtte noen som ikke har alt de trenger til jul. For eksempel har =Oslo en fantastisk kaffebar i Akersgata, hvor man kan kjøpe den deiligste kaffe og samtidig legge igjen litt penger et sted de faktisk går til noe bra.

Poser med kaffe

Hva med å kjøpe en god kaffe til mor og far?

Jeg vet også at Kirkens Bymisjon selger fine vaser og lignende. Ellers finnes det nok en gjenbruksbutikk i nærheten av der du bor. Hvis ikke kan du kanskje finne noe digg spekemat hos en nisje-forhandler på Bondens marked eller lignende? Det er fint å gi noe som ikke kun handler om oss som har det varmt og godt på julaften.

Victor: Gavekort på kino

En god julegave du kan gi til hvem som helst, uansett alder eller kjønn, er et gavekort på kino. I julen vises det filmer hele tiden. Kortet går ikke ut på dato med en gang heller, noe som betyr at personen som får gaven også kan nyte den på nyåret. Hvis du føler at en kinobillett ikke er nok, så sleng med en sjokolade eller popcorn.

Mennesker i en kinosal.

Gå alene, eller sammen med en venn!

Vida: Gjenbruk

Jeg er drøyt opptatt av at julegavene jeg gir skal ha høy verdi! Med høy verdi mener jeg verken gull eller diamanter (eller penger). Emosjonell verdi er stikkordet, og den enkleste måten å gi det på er å skrive et kort, enda så banalt det er. Blir nesten lei meg når jeg ikke får et kort selv.

Ellers er det å gi gaver som både blir brukt og husket de beste. Jeg liker å finne gaver via tjenester som finn.no, tise-appen, outlets og tilsvarende. Hva med hele Sex and the City-serien for en femtilapp? Eller et brukt instrument, sparkesykkel eller headset? Gjenbruk er bra for både miljøet og forbrukersamfunnet. Håndplukk ønsker og make them come true! #Julemagi

Bilde av sex and the city-serien, en sparkesykkel, en fiolin.

Sigrid: Sokker

Jeg er sykt flink på julegaver i siste liten. Det som ofte skjer er at jeg planlegger tidlig hva jeg skal gi folk i julegave. Det jeg er mindre god på, er å faktisk kjøpe dem. Derfor ender julegaven til pappa (de fantastisk fine italienske skinnhanskene jeg tenkte å kjøpe, på en nettbutikk som så klart har en og en halv måneds leveringstid) opp med å bli ullsokker kjøpt på den lokale sportsbutikken lille julaften. Så mitt tips må da nesten bli:

….sokker?

Bilde av to føtter med kaninsokker på, foran et juletre.

Men sokker er faktisk ikke en dårlig julegave. For eksempel: en stor pakke med hvite sokker. Enkelt, men så nyttig. Du kan kjøpe morsomme sokker til den som liker slikt eller ullsokker til den som fryser hele tiden. Du kan til og med kjøpe pyntesokker til den som alltid pynter seg eller økologiske sokker til den som bare går i økologisk. Det finnes til og med dyre, brukte sokker på ebay til den som interesserer seg for det, men der kommer ulempen med en og en halv måneds leveringstid igjen.

Tina: Helgarder deg

Har du opplevd at noen du ikke forventet julegave fra plutselig gir deg en julegave? Helgarder deg! Kjøp inn noen ting som er hyggelige å gi bort i gave, og kan passe flere: En vinflaske, en god bodylotion, sjokoladetrøfler, kakao-kit. Hva enn du måtte komme på. Pakk det inn og du kan dele ut en gave tilbake, og hvis ikke bruker du det selv etter jul.

Du kan også gi noen tid. Kjenner du noen som gjerne skulle hatt et par timer ekstra i døgnet? De fleste? Lag et gavekort hvor du tilbyr deg å passe barn, vaske, gå tur med hunden eller lignende en dag de trenger det.

Julegaver foran juletre.

Ingunn: Hjemmelagde kaker

Hva med å slå to fluer i en smekk? Inviter venner på en koselig førjulskveld og bak pepperkaker, berlinerkranser eller lag marsipankuler. Du kan spise litt selv underveis, og resten kan du pakke inn og gi bort i gave. Du får også muligheten til å skryte til resten av familien om at du har laget gaven din selv. Vinn-vinn!

Ekstra tips: Se studentbloggere Gaute og Steffen konkurrere i hvem som pynter det fineste pepperkakehuset. 

Pepperkaker i et glass.

Joakim: For de med ekstra dårlig tid

Dette er alle gode tips, men er vanskelige om du har virkelig dårlig tid. Da må man bli oppfinnsom, og muligens litt kynisk. Her har du et par alternativer til hva du kan finne på.

Alternativ 1) Snik deg ut om natta og bytt til-og-fra-lappene på noen utvalgte gaver slik at de står i ditt navn. Spill overrasket når noen anklager deg for ugjerningene.

Alternativ 2) Pakk inn deg selv i en eske og legg deg under juletreet før julaften. Legg igjen et brev på kjøkkenbenken hvor du forklarer at du ikke lenger orker tilværelsen, og har derfor dratt ut for å leve i skogen blant elgene. Om morgenen vil familien lese brevet og bli svært lei seg over nyhetene. Da julekvelden kommer spretter du ut av eska, og hele familien vil være fra seg av begeistring. De har fått barnet sitt tilbake i gave. Du har gitt dem en bedre jul enn de noen sinne kunne ønsket.

Alternativ 3) Pakk inn en kvist, og si at det er et pinnedyr. Når de spør hvorfor den ikke rører på seg, bli overdramatisk, på gråten og rop «HVORFOR, GUD? TA MEG I STEDET» mot himmelen.

 

Hvis du trenger inspirasjon til å pakke inn julegavene har Gaute og Steffen også konkurrert i hvem som er best i nettopp dette.

Lykke til med julegavehandlingen!

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania