✕  Lukk søk

Vi er i gang!

Husk dette for å bli klar til høstens semester.

Det er september, og man kan virkelig kjenne på kroppen at studietiden er her. Nå er det offisielt høst! Nå gjelder det å sette på de riktige brillene, og det er derfor jeg må skrive litt om dette. Mange møter høsten med et negativt blikk. Man fokusere på at sommeren er over, hvor kjipt det er, man savner minner fra sommeren, varme dager og lange kvelder. Mange tenker på mørket som kommer, kulda som sniker seg på, og alt som kan gå galt med studiene.

Stopp en halv, om du er en av disse. Du kan rett og slett ikke møte høsten med disse tankene og dette fokuset, og det er det første man må jobbe med før man setter i gang. Snu fokuset ditt positivt.

  1. I stedet for å savne sommeren, kan du sette pris på alt det morsomme du gjorde. Vær takknemlig for at du kunne lade opp til høsten, og ikke bruk energi på savnet. Du kan heller bruke neste års sommer som motivasjon. Hver dag er man litt nærmere neste sommer, og da vil du jo gjerne møte den med god (studie-)samvittighet.
  2. Tenker du på høsten som mørk, trist og kald? Heller ikke lov. Det finnes så mye fint ved denne årstiden. Bladene som skifter farge, høstluften, at man kan krype opp i sofaen med et teppe og noe varmt i koppen, hytteturer – lista kan bli enda lenger. Du kan godt skrive en liste med alt som er positivt med høsten, om du synes denne tiden er vanskelig. (OBS: Bare positive ting er lov på lista)
  3. Gruer du deg til studiene? Pust med magen og tenk på hvorfor du har valgt den veien du går. Du kjenner deg selv best, så vær ærlig nå i starten: Har jeg det best om jeg begynner I DAG? Har jeg det best om jeg lager en studieplan? Om jeg leser pensum i god tid, eller liker jeg best å lese pensum rett før? Jeg sitter ikke med fasiten, men du kjenner deg selv best.Målet for høsten bør være at vi studenter gjør det som er best for oss. Om det er å starte tidlig, ta en uke på hytta alene, så skal vi lytte til det. Ikke tenk på hva alle andre vil tenke, men hva som er best for at DU vil få et bra semester.


Hadde du også noe lignende utsikt i sommer? Se på det som gode minner, og hold fokuset fremover! 

Jeg skal i alle fall tenke på alt som er positivt og fint med årstiden vi går inn i, for da tror jeg alt vi gå mye lettere. Så er det bare å sette i gang …

– Silje Reistad (nettstudent)