✕  Lukk søk

Retail Design – Møt en student

Hva er det beste med bachelorstudiet i Retail Design? Tverrfagligheten, synes student Emilie Flatner. – Vi får kompetanse innenfor flere fagområder enn kun vårt eget, forteller hun.

Bachelor i Retail Design – Møt en student – Emilie Flatner

Emilie Flatner, student ved Retail Design.

—Hvorfor valgte du dette studiet?

— I utgangspunktet var jeg nok hovedsakelig interessert i å holde på med noe innenfor interiør. Samtidig ønsket jeg å skaffe meg en grad. Mye har likevel endret seg på to år. Nå er jeg heller oppslukt av idéen om å jobbe innenfor konseptutvikling og branding, fremfor visual merchandising og butikkdesign.

— Men, som svar på spørsmålet; en utdanning som tok for seg interiør var det som lokket meg. I tillegg til at jeg kun hadde hørt lovord om skolen generelt.

— Hva lærer du her?

— Vi lærer ofte veldig mye på kort tid. Løpet gjennom årene har vært veldig variert, men grovt sett lærer vi mye om arbeidsmetoder og kreative prosesser i alle fagemner.

— Det er også verdt å nevne at gruppearbeid har gått fra å være noe de fleste av oss har ønsket å unngå, til å bli noe vi nærmest lener oss på. Å jobbe i gruppe kan være både som himmel og helvete, men du lærer likevel mye av det, ikke minst toleranse.

— Jeg har også lært at det lønner seg å være tidlig ute med printing av mapper før eksamen, og at det å ta en kikk i pensum fra tid til annen lønner seg, fremfor å skumlese få dager før frist.

— Beskriv en typisk dag eller uke!

— Akkurat nå har vi selvstudium, det er noe utypisk i forhold til tidligere løp. Men vi har ofte uker som består av workshops, en forelesning her og der, gruppearbeid, selvstudium og presentasjoner. “Variert” er nøkkelordet, og det fungerer godt for dem som får mark i rumpa av tanken på forelesning hver dag 9-15.

— Hva liker du best ved Bachelor i Retail Design?

— Vi får kompetanse innenfor flere fagområder enn kun vårt eget. Vi har fellesfag og et sammensveiset studentmiljø. Å jobbe på tvers av linjene gir ikke bare en ny drikkekompis til skolefesten, men også flere innfallsvinkler til dine egne prosjektarbeid gjennom hele studieløpet.

Aktuelt