✕  Lukk søk

Retail Design – Møt en tidligere student

Møt tidligere student ved Retail Design, Carl-Andreas Berg Aspelund, og les om videre studier i utlandet og muligheter etter studiene.

Retail-Design_Tidligere-student_Carl-Andreas_

Carl-Andreas Berg Aspelund studerer ved Royal College of Art i London

– Hvorfor valgte du å studere Retail Design?

– Da jeg skulle begynne å studere var jeg nysgjerrig på og interessert i mye: Arkitektur, interiør, produktdesign samt grafisk design. Jeg visste vel ikke helt hvilken vei jeg ønsket å gå. Retail design omfavner alle disse emnene, som gjorde at jeg turte å stupe i det, uten helt å vite hva jeg gikk til.

– Hva jobber du med?

– Jeg tar for tiden en master ved Royal College of Art i London, som tidligere i år ble kåret til verdens beste universitet for kunst og design av QS World University Rankings.

Våren 2017 ble Carl-Andreas ferdig med mastergraden og har nå fått fast stilling i Snøhetta. Høsten 2017 var han tilbake på Westerdals for å veilede andreårsstudentene på fordypning i Butikkplanlegging. Han bidro også med veiledning på fordypning Brand Communication, i tillegg til å veilede fire studenter på bacheloroppgaven deres våren 2018.

– Hvilke arbeidsoppgaver har du? Beskriv en typisk dag eller uke?

– Jeg er i oppstarten av et spennende prosjekt sammen med tekstilstudentene og et internasjonalt motemagasin. På bakgrunn av flyktningkrisen skal vi designe klær som også kan brukes som midlertidig husly (Human Shelter). Dette er også en del av en konkurranse, der vinnerbidraget får produktet sitt masseprodusert, og donert til flyktninger gjennom veldedige organisasjoner. I tillegg jobber jeg med rehabilitering av en leilighet i en Italia.

– Hvilke karrieremuligheter har du?

– Det er en selv som skaper karrieremulighetene med en bachelorgrad i Retail Design. Fra mitt kull har flere fått spennende jobber og internships gjennom og etter studiet. Variasjonen er stor: En er butikksjef for en av de beste møbelforretningene i Norge, en annen jobber i et reklame- og kommunikasjonsbyrå, designer i IKEA, to har startet sitt eget firma og nå drar også to til et av verdens mest spennende arkitekturbyråer i Tokyo for et internship. Felles for alle er at de har stått på og skapt disse mulighetene på egenhånd.

– Har du noen tips til studentene?

– Mitt tips til fremtidige og nåværende studenter er å jobbe ekstremt hardt. Du velger selv hvor du vil legge lista for hva du er fornøyd med, noe som til slutt også vil være med å styre hva som blir din fremtidige arbeidsplass.