✕  Lukk søk

Strategi og PR – Møt en student

- Jeg liker spesielt godt hvordan vi får prøve teorien i praksis og utfordret kreativitet og tankesett på mange ulike vis, forteller Kjersti Solberg Brandtzæg, strategi og PR-student.

Strategi-og-PR-student-Kjersti-Solberg-Brandtzaeg

Student Kjersti Solberg Brandtzæg

– Hvorfor valgte du å studere strategi og PR?

– Da jeg skulle velge studieretning visste jeg at jeg ville gå noe innenfor ledelse, kommunikasjon og PR. Etter noen søk på nettet fant jeg fort ut at det var flere skoler som tilbød mye av det samme, men det var spesielt det nye bachelorprogrammet strategi og PR som vekket min interesse. Praktisk tilnærming til pensum som er relevant for arbeidslivet er viktig. I tillegg skal utdanningen hjelpe oss med å danne nettverk til aktuelle bransjer, noe som forhåpentligvis gir oss et konkurransefortrinn når vi skal ut og søke jobber.

– Hva lærer du her?

– I tillegg til pensum lærer du på mange måter å tenke selvstendig. Våre forelesere er flinke til å knytte pensum opp mot dagsaktuelle saker og lar oss aktivt ta del i tankeprosessen. På den måten får vi en helt annen forståelse enn om noen bare skulle fortalt oss det. Vi lærer også å ta i bruk kreativiteten og bruke det som et viktig verktøy.

Jeg liker spesielt godt hvordan vi får prøve teorien i praksis og utfordret kreativitet og tankesett på mange ulike vis.

– Beskriv en typisk dag?

– Å beskrive en typisk dag på strategi og PR synes jeg blir vanskelig. Er det en ting jeg har lært her, så må det være at det fins få like dager. Jeg opplever foreleserne som oppfinnsomme og flinke til å knytte relevant fagstoff opp mot morsomme aktiviteter, enten det er kino med Unn, smaking av eksotisk frukt, caseundervisning med Lene, kreative gruppearbeid eller eksterne spennende forelesere fra for eksempel Telenor.

– Hva liker du best ved utdanningen?

– Det at vi bare er bare 30 stk. i klassen gir et stabilt miljø og har helt klart en positiv effekt på skolehverdagen. Timene er svært diskusjonsorienterte, i motsetning til enveiskommunikasjonen mange opplever i forelesninger på universitetene. Jeg liker spesielt godt hvordan vi får prøve teorien i praksis og utfordret kreativitet og tankesett på mange ulike vis.