✕  Lukk søk

Grafisk bacheloroppgave sto til gull

Med god hjelp fra sin Bleed-kollega lagde William Stormdal en bacheloroppgave som gikk til topps på årets Visuelt-utdeling.

William Stormdal

Fredag 13. april ble ingen ulykkesdag for William Stormdal, som gikk ut fra Bachelor i grafisk designWesterdals institutt for kommunikasjon og design i fjor vår. Han vant nemlig to diplomer og ett gull på årets Visuelt-prisutdeling.

Visueltkonkurransen er Norges største, årlige konkurranse innen visuell kommunikasjon og premierer det ypperste av arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image.

William vant gull i studentkategorien for digital design, og juryen var svært begeistret for løsningen. De sier i sin begrunnelse: «Utrolig kult arbeid som gav oss gåsehud. Ved å lese mellom bokstavene blir dette et poetisk prosjekt som henter inn en menneskelig dimensjon i det skriftlige språket. Dette er en perfekt eksperimentell studentoppgave som vi gjerne vil se mer av. Og et produkt vi vil prøve.»

Digital Design – Student from Grafill on Vimeo.

Bachelorprosjekt

Den prisvinnende løsningen var et skriveprogram som han har kalt «Pseudonym». Dette var Williams bachelorprosjekt fra i fjor. Oppgaven handlet om retorikk og konsepter i design, og tok for seg innfallsvinkel, arbeidsmetode og hvordan å selge design.

– Ideen med skriveprogrammet var å synliggjøre prosessen bak det å skrive, men også en visualisering av selve tankeprosessen. Ettersom alt du gjør – tid brukt, slettet tekst og så videre – blir synliggjort for tilskuer, blir sluttproduktet en naken representasjon av besvarelsen, forklarer William.

Utrolig kult arbeid som gav oss gåsehud. Ved å lese mellom bokstavene blir dette et poetisk prosjekt som henter inn en menneskelig dimensjon i det skriftlige språket. Dette er en perfekt eksperimentell studentoppgave som vi gjerne vil se mer av. Og et produkt vi vil prøve.

↳ Visuelt-juryen for digital design

– Jeg tror prosjektet lyktes fordi det belyser det som normalt er usynlig, nemlig prosessen, sier prisvinneren selv.

Fikk prestisje-jobb i 2. klasse

William har allerede fast jobb i det annerkjente designbyrået Bleed.

– Bleed er et veldig fint byrå med bunnsolid historikk og flinke designere, sier William om drømmejobben sin.

Byråer er ofte ikke slik som de virker fra utsiden.

 – Jeg var heldig og fikk jobb her rundt juletider mens jeg gikk mitt andre år på Westerdals. Etter et kaffeslabberas fikk vi testet hverandre på et haste-prosjekt, som endte i videre samarbeid. Prosessen var ganske organisk og ting bare falt på plass. Jeg har stor tro på at både arbeidsgiver og søker finner gevinst i å teste hverandre før man skriver seg opp som interessert, sier William.

– Byråer er ofte ikke slik som de virker fra utsiden, og jobben vår handler i størst grad om kommunikasjon og tillit. Så det er viktig å finne seg en god match – utover det kreative.

I Bleed jobber William sammen med Kristoffer Lundberg, som også var bidragsyter på den prisvinnende bacheloroppgaven hans.

William Stormdal og makkeren hans på prisutdelingsfest

William og Kristoffer koste seg på prisutdelingsfesten.

Flere nominerte Westerdøler

I tillegg til gullet vant William diplom i kategorien Skrift, for prosjektet «Eikund Sans» og fikk diplom fra IxDA-prisen, for samme prosjekt som han vant gull for.

Han ser tilbake på studieårene som er fin og viktig tid.

– Jeg hadde tre fine år på Westerdals. Vi hadde dyktige lærere som var flinke til å vippe oss av pinnen og å dytte oss ut av komfortsonen. Jeg synes også at det har vært en god studentsammensetning og dynamikk i klassen, som skapte en sunn friksjon mellom meninger og typer, sier han.

Under Visuelt-utdelingen var det også flere Westerdøler som fikk heder og ære. Sammen med William, i kategorien for digital design, fikk Oda Ramsdal diplom for sin nettside «Brygge til brygge» og Neno Mindjek for sitt bachelorprosjekt «Verktøy for læring i grunnskolen». I kategorien grafisk design fikk Daniel Bergsnes Nerheim diplom for sitt identitetsdesign for Ravetapes Records, Petter Torgersen Myhr for sitt identitetsdesign for Nasjonal Jazzscene og Simen Røyseland for sitt magasin «Enchiridion».

William på scenen under prisutdelingen

William mottar juryens begrunnelse.