✕  Lukk søk
Uke 09, 28/02 - 06/03

Avgangsforestilling: Yvonne

Avgangsstudenter på Bachelor i skuespill inntar Scene 3 på KHiO med stykket "Yvonne", i regi av Magnus Sparsaas, avgangsstudent Bachelor i regi på Teaterhøgskolen.

BESTILL BILLETTER HER (GRATIS).

Forestillingen Yvonne er et studentsamarbeid mellom Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og Høyskolen Kristiania: dette er avgangsforestillingen til Magnus Sparsaas, Bachelor i regi på Teaterhøgskolen, og 13 avgangsstudenterBachelor i skuespill på Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio. I tillegg medvirker Carl Lützen, avgangsstudent Bachelor i grafisk design og illustrasjon, avd. Design (projeksjoner og plakat) og Gine Bryhni, avgangsstudent på Bachelor i maske- og hårdesign på Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio (masker).

Avgangsprosjektet Yvonne er en fortelling om hvordan samfunnets kompleksitet kan true med å desarmere selv den ivrigste unge idealist. Og selvfølgelig om hvordan å fortsette å være kjempende selv når naiviteten som trengs begynner å bli latterlig istedenfor søt. I en stabil og konform verden kan løse kanoner vise seg å bli de nye dydsmenneskene.  

Ensemblet har diktet videre på stykket Yvonne, prinsesse av Burgund av den polske forfatteren Witold Gombrowicz. Forestillingen handler om den selvpålagt tause Yvonne som blir utpekt av en livstrøtt prins til å være hans forlovede. Prinsens valg er ikke basert på kjærlighet, men er et forsinket ungdomsopprør mot dobbeltmoralen hos foreldregenerasjonens maktpersoner. Ved å velge en jente som har avstått fra å delta i samfunnet på normsamfunnets premisser – hun hverken snakker særlig mye, jobber særlig mye, adlyder særlig mange eller pynter seg – håper prinsen på å riste i forestillingen om at landet han bor i er et tolerant samfunn som likebehandler mennesker. Yvonne er totalt uegnet til å styre landet på den måten det til nå har blitt styrt på. Gjennom sin passivitet vil hun kanskje påtvinge en revolusjon av stagnasjon mot det vekstbaserte paradigmet som for tiden kjører jorden til helvete? Maktpersonene rundt prinsen prøver å svare med aksept av Yvonne, men når Yvonne ikke ønsker å bli akseptert på deres premisser, samtidig som prinsen graver i hva man som enkeltmenneske eller stat ikke kan tolerere, tilspisses konflikten og maktsystemet blir tvunget til selvgransking. Tematikker omkring hvilke verdier i et samfunn som er ukrenkelige og hvilken tilpasning storsamfunnet kan kreve av enkeltindividet ligger i bunn. Særlig spørsmålet om hva man gjør når instinkt og moral tydelig vil to forskjellige ting.

Ensemblet har valgt å benytte muligheten en avgangsforestilling har til å peke ut en retning og forsøke å fylle et opplevd tomrom i teaterfeltet. Denne gangen ved å lage teater for ungdom uten å tenke et eneste sekund på hva ungdom kunne tenke seg å se. Gjennom tradisjonelt teater med god gammeldags moral håper de å kunne få øye på litt av hva tidligere generasjoner ikke klarte å føre videre til deres foreldregenerasjon av relativister, som lot dem gjøre alt og dermed svært lite.

Yvonne spilles fem ganger på Scene 3 på KHiO (Fossveien 24):

  • 28. februar kl. 18:30
  • 1. mars kl. 18:30
  • 4. mars kl. 13:00
  • 5. mars kl. 18:30
  • 6. mars kl. 18:30

Gratis inngang! Varighet: ca. 2 timer.
Pga. begrenset publikumskapasitet anbefales det å bestille billetter her.

Regi: Magnus Sparsaas, avgangsstudent Bachelor i regi på Teaterhøgskolen, KHiO
Veileder regi: Tyra Tønnessen

I rollene: William Greni Arnø, Anette Dørmænen, Brede Fristad, Helle Løkken Gilje, Sindre Hansen, Vibeke Røed Hansen, Toosh Ibrahim, Sebastian Kjær, Peter Kolbjørnsen, Andreas Nonaas, Tina Schei, Ia Marie Stavestrand, Karoline Stemre (avgangsstudenter Bachelor i skuespill ved Høyskolen Kristiania)
Veileder skuespillere: professor Lars Erik Holter

Scenografi: Magnus Sparsaas og Sebastian Biong
Kostymedesign: Signe Vasshus
Lysdesign: Norunn Standal
Projeksjoner og plakat: Carl Lützen, avgangsstudent Bachelor i grafisk design og illustrasjon, avd. Design, KHiO
Masker: Gine Bryhni, avgangsstudent Bachelor i maske- og hårdesign ved Høyskolen Kristiania
Musiker, fiolin: Katherine Wang, student ved Norges musikkhøgskole
Dramaturg og inspisient: Sunniva Fliflet
Koordinator for deltakende publikum: Alva Langedok
Rekvisitør: Kikki Norèn Løwgren
Scenemester: Are Skaanes Engebretsen

Velkommen!

Meld deg gjerne på facebookarrangementet her.

http://khio.no/events/802