✕  Lukk søk
Uke 41, 11/10

Boklunsj med Nikolaj Frobenius om romanen «Kongonotatene»

Vår førsteamanuensis på Bachelor i manusNikolaj Frobenius, møter Bjørn Olav Jahr til en samtale om Frobenius’ roman KONGONOTATENE, torsdag 11. oktober, hos Gyldendal Norsk Forlag.

KONGONOTATENE handler om en ung manusforfatter som reiser til Kongo på et oppdrag for å skrive et filmmanus basert på Joshua French og Tjostolv Molands fortelling. Men snart oppdager forfatteren at han er viklet inn i en malstrøm av falsk info og manipulasjon og mytologisering. Paranoiaen sniker seg inn i tankene, i språket hans – og han vet ikke lenger hva som er sant, hvem han kan stole på og om han i det hele tatt klarer å skrive.

Frobenius reiste selv til Kongo i 2013 for å skrive et filmmanuskript. I to omganger møtte og intervjuet han Tjostolv Moland og Joshua French. Senere forlot han filmprosjektet og skrev sin roman KONGONOTATENE. Det er en roman som trenger seg inn under huden på en forfatter som stadig blir mer opptatt av å finne svaret på hvem de to fangene egentlig var og som følger en mørk slynge av informasjon innover i en verden av overmot og voldsfascinasjon og undertrykkelse.

BJØRN OLAV JAHR er forfatter, journalist og forlagsredaktør. Han står også bak tv-serien «Hvem drepte Birgitte». Bjørn Olav har god kjennskap til Kongo-saken og snakker med forfatteren om sannhet og løgn, Afrika og Norge, mord og politikk og forfatterens samvittighet.

Arrangementet er gratis. Det blir servert kaffe og croissanter. Det blir boksalg og signering etter boklunsjen.

Velkommen!

Meld deg gjerne på facebookarrangementet her.

Hør på denne podcastepisoden av Krumsvik & Co. der Nikolaj Frobenius er gjest.