✕  Lukk søk
Uke 42, 19/10 - 20/10

Dans/performance: If One Keeps Walking

Studentene i på fordypning i samtidsdans ved Norges dansehøyskole er utøvende sammen med profesjonelle dansere i denne forestillingen av den prisbelønte israelske koreografen Hagit Yakira. Vises på Den Norske Opera & Ballett under årets CODA-festival.

Bilde: hagityakira.com

If One Keeps Walking handler om å reise, tempo, intimitet og det vakre i detaljer – en performance som lar mennesker komme i kontakt med seg selv, med andre, med omgivelsene og med kraften i bevegelse.

Hagit Yakiras nyeste prosjekt er en stedsresponderende, erfaringsbasert performance med fem eksepsjonelle dansere, dansestudenter fra Norges dansehøyskole (nå en del av Høyskolen Kristiania) og inntil 50 lokale deltakere i alle aldre og med forskjellige forutsetninger. Grensene mellom publikum, utøvere og dansere gjøres utydelige for å skape en menneskelig, hjertevarmende og inkluderende opplevelse.

Den prisbelønte israelske koreografen Hagit Yakira dannet Yakira Dance Company i 2007, og har siden turnert i Storbritannia, Europa, Skandinavia og Israel. Hittil har hun skapt ni verk for kompaniet sitt, hvor menneskelige opplevelser, bevegelse og dans er sammenvevd på en unik og poetisk måte til en individuell tolkning av forbindelser og følelser. Yakira har en PhD fra City University – Trinity Laban og er utdannet danse- og bevegelsesterapeut.

Denne forestillingen vises under CODA Oslo Contemporary Dance Festival,
i samarbeid med,
og på Scene 2 i Den Norske Opera & Ballett:

lørdag 19. oktober kl. 17:00
søndag 20. oktober kl. 13:00

Billetter bestilles her.

KREDITTER

Konsept og koreografi Hagit Yakira

Dansere Rina Rosenqvist, Live Skullerud, Victoria Jane Harley, Verena Schneider, Amy Pender

Musikk Sabio Janiak

Vokalartist Portia Winters

Dramaturg Lou Cope

Produsent Michelle Helmersen Flagstad

Kostymer Berit Norderhus Laageide

Lysdesign Gene Giron

Støttet av Kulturrådet, Stavanger Kommune, Stavanger Kunstmuseum, Universitetet i Stavanger – Fakultet for utøvende kunstfag, Tou, Norges dansehøyskole

Britiske partnere Sadler’s Wells, Trinity Laban and Arts Council England

Facebookarrangement