✕  Lukk søk
Uke 46, 13/11 - 14/11

Festival for alle som brenner for forskningskommunikasjon

Høyskolen Kristiania er vertskap for Forskningskommunikasjonsdagene 2019, som arrangeres av nettavisen forskning.no på Fjerdingen.

Forskning.no arrangerer de årlige Forskningskommunikasjonsdagene 13. og 14. november 2019 på Høyskolen Kristiania. Dette er årets begivenhet for alle som brenner for forskningskommunikasjon, både forskere, formidlere og kommunikatører.

Konferansen samler rundt 200 deltakere fra universiteter, høyskoler og andre forskningsmiljøer fra hele landet.

Rektor Arne H. Krumsvik åpner og ønsker velkommen til konferansen sammen med Jan-Børge Tjäder, styreleder i forskning.no og Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no.

Høyskolen Kristiania er representert med fire faglige innslag i programmet, med en forsker fra hver av våre fire avdelinger.

  • Hva er falske nyheter? Hvilken rolle kan forskere spille i en verden der løgn, desinformasjon og propaganda florerer? Førsteamanuensis Bente Kalsnes, Avdeling for kommunikasjon, ledelse og markedsføring forteller om sin forskning – og om sin formidling i samtale med Audun Farbrot, fagsjef kommunikasjon, Høyskolen Kristiania.
  • Liker du TV-serien Friends? Men vet du hvorfor? Førsteamanuensis Kai Hanno Schwind, avdeling for kunstfag, design og medier, forsker på humor i medier og film, og er nå aktuell med fagbok om TV-serien «Friends».
  • Forskning på kontroversielle temaer: Professor Terje Alræk og hans forskergruppe ved avdeling for helsevitenskap har nylig fått tildelt 4,7 millioner kroner til å forske på akupunktur. Han forteller om sin forskning – og om sin formidling i samtale med Audun Farbrot. Hvordan bygger du beredskap mot kritikere?
  • Teknologi og helse. Du lyver! Om kosthold, søvn, alkohol og sex og mye mer. Hvordan skal legen da kunne gi råd om hvordan du kan forbedre helsen din? Professor Tor-Morten Grønli, avdeling for økonomi, innovasjon og teknologi, forsker på hvordan data fra hverdagsteknologi kan hjelpe deg til en bedre livsstil. Han forteller om sin forskning og formidling i samtale med Audun Farbrot.