✕  Lukk søk
Uke 49, 06/12

Festpremiere på utenlandsdokumentarer

I tre uker har studentene på 2. året ved Film og TV Kreatør bodd og jobbet på Malta. Vi har også hatt med oss tre studenter fra 3. året på Manuslinja.
Resultatet er blitt 9 dokumentarer med 9 veldig ulike tema. 6. desember åpner vi dørene på Campus Vulkan og ønsker velkommen til festpremiere for årets utenlandsdokumentarer.

Det er blitt en Westerdalstradisjon at filmstudentene på Film og TV Kreatør reiser til utlandet for å lage dokumentar.  Denne tradisjonen er videreført under Høyskolen Kristiania.

For mange av studentene var dokumentar en forholdsvis ukjent sjanger. Å lære seg en ny sjanger samtidig som man utforsker og jobber i et ukjent miljø, er en stor utfordring. Læringskurven har vært bratt, og studentene har tatt utfordringen på strak arm.

Prosjektet er ment å være en dannelsesreise hvor studentene utvikler seg både faglig og personlig. Vår overbevisning er at denne utfordringen gjør dem til bedre filmskapere og historiefortellere.

Malta er et land vi visste lite om før vi starter vår research tidlig i høst.

De fleste visste at Malta deltar i Melodi Grand Prix og at Norge har slått dem i fotball, men utover det var det lille øyrike helt sør i Europa forholdsvis ukjent for de fleste av oss.

Torsdag 6. desember er du hjertelig velkommen til å komme og se en smakebit på hva vi fant.

Dørene åpnes og den røde løperen rulles ut klokken 17:30.

Filmvisning starter klokken 18:00. Det blir tre bolker på 45-60 minutter, og pauser mellom hver bolk.

Programmet er ferdig ca 21.30.

Meld deg på her.