✕  Lukk søk
Uke 42, 14/10

The One With The Book Launch: Friends – A Reading of the Sitcom

Bli med på lanseringsevent for den første akademiske boka som er skrevet om TV-serien Friends!

Kai Hanno Schwind, medieviter og førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, har skrevet den første akademiske boka om TV-serien Friends, sammen med TV-forsker og førsteamanuensis Simone Knox fra University of Reading. Boka har fått tittelen Friends – A Reading of the Sitcom, kommer ut mandag 7. oktober (Palgrave/Macmillan) og kan bestilles her.

En uke senere, mandag 14. oktober,
inviterer vi til lanseringsevent for boka på campus Fjerdingen.

Hvorfor har Friends blitt til en så stor suksess verden rundt? Hvordan fungerer humoren i serien? Hvilke skuespillmetoder bruker skuespillerne? Og hvorfor fungerer serien fortsatt i dag for et publikum som ikke var født da den først ble lansert på 90-tallet? Det er bare noen få spørsmål boken skal gi svar på. I tillegg utforsker forfatterne kritikken som har blitt rettet mot serien, blant annet om homofobe og transfobiske vitser og en mangel av mangfoldig casting.

Vi gleder oss til en informativ og underholdende kveld hvor forfatterne skal presentere boka og hovedfunnene sine (samtalen vil bli på engelsk). Og så kommer skuespiller Kevin Vågenes (mannen med de mange ansiktene i NRK-suksessen Parterapi), som er stor Friends-fan og kaller Lisa Kudrow og David Schwimmer for sine favorittskuespillere og forbilder. Han skal snakke om påvirkningen serien har hatt på hans egen tilnærming og metode som komisk skuespiller.

Kvelden rundes av med en fremføring av en hel Friends-episode (på norsk!) på scenen i Skjenkestua Studentbar, i regi av improteatergruppen Teater Pappvin.

Deretter er det anledning til mingling i Skjenkestua.

Could we BE anymore excited?

Dette boklanseringsarrangementet er gratis og åpent for alle!

Kveldens program mandag 14. oktober:

  • Kl. 18:30: Dørene til auditoriet åpner
  • Kl. 19:00: Bokpresentasjon med Kai Hanno Schwind og Simone Knox (på engelsk), etterfulgt av en samtale mellom Kai Hanno Schwind og Kevin Vågenes om Friends og «smell the fart-acting».
  • Kl 20:30: Teater Pappvin spiller Friends-episoden The One With the Giant Poking Device på norsk (Den med den gigantiske pirkeinnretningen – improteater på scenen i Skjenkestua Studentbar)
  • Kl. 21:00: Mingling i Skjenkestua

VELKOMMEN!

Meld deg gjerne på facebookarrangementet her.