✕  Lukk søk
Uke 24, 13/06

Avgang 2019: SHOW & TELL

Møt fremtidens fortellere og oppdag nye talenter blant våre avgangsstudenter på Film og TV, Lyddesign, Manus, 3D-grafikk, Spilldesign og Visual Effects.

Velkommen til årets SHOW & TELL på Campus Vulkan torsdag 13. juni kl. 14:00-18:00!

Westerdals institutt for film og medier presenterer årets bachelorkull på Film og TV, Lyddesign, Manus, 3D-grafikk, Spilldesign og Visual Effects. Vi byr blant annet på utstillinger, prosjektpitch, manuspitch, visning av trailere, VFX-showcase og testing av nydesignede spill. Det blir lett servering og mulighet til å mingle med de unge talentene.

 

Program for SHOW & TELL torsdag 13. juni:

14.00: Utstillingen åpnes

14.15: Instituttleder Leif Holst Jensen ønsker velkommen

14.30: Showcase studentarbeider

15.00: Parallelle innslag

  • Utstilling 3D-grafikk og Spilldesign
  • Manuspitch
  • Prosjektpitch
  • Visual Effects Meet & Greet

16.30: Showcase The Rescue (tverrfaglig filmproduksjon)

17.00: Mingling og fingermat

Adresse: Vulkan 19, Oslo.
Arrangementet er gratis, og først og fremst rettet mot bransjefolk innen spill, film, TV, VFX og 3D.

Meld deg gjerne på facebookarrangementet her.

VELKOMMEN!

Mer info pr. studieprogram:

Spilldesign er kunsten å bruke design og estetikk for å skape interaktive produksjoner for underholdning, opplæring eller rent eksperimentelle formål. En spilldesigner skaper mål, regler og utfordringer for å definere en opplevelse eller simulering og har ansvar for at spillets konsept, mekanismer og historiefortelling underveis. Dette er det våre studenter har studert og praktisert under sin tid hos oss på Westerdals institutt for film og medier ved Høyskolen Kristiania.

Kom og møt våre nye talenter og prøv de fantastiske spillene våre!

Visual Effects (VFX) er med på å skape imponerende scener i mange av dagens film- og TV-produksjoner, fra elementer som opplagt ikke er ekte til usynlige effekter som løfter filmen. Gjennom forelesninger med noen av Norges beste VFX-artister og gjennom mer realistiske produksjoner har studentene vokst til å være velfungerende junior-artister som kan gå inn i de fleste VFX-studioer.

Kom og se smakebiter fra produksjonene og hils på morgendagens VFX-artister!

3D-grafikk ved Høyskolen Kristiania gir deg den perfekte kombinasjonen av kreativitet, kunst og teknologi. De som behersker 3D-grafikk kan jobbe med film, reklame, dataspill og visualiseringer for arkitektur og industri.

​Studentene får inngående opplæring i utvikling av avanserte 3D-modeller, animasjon og renderingsteknikker. De bruker de mest utbredte verktøyene og programmene i bransjen. ​

Kom å se avgangsstudentenes utstilling i resepsjonen på Campus Vulkan, og møt våre nye talenter!

Studentene på Film og TV lærer det grunnleggende innen dramaturgi, filmfortelling, teknikk og praktisk produksjon og er innom flere fagfunksjoner og sjangre.

Vi har to hovedretninger studentene kan gå videre på etter et felles første år:

  • Film- og TV-kreatør, hvor studiet legger stor vekt på dokumentar, reklamefilm, TV-underholdning og fiksjon i form av TV- og nettserier/nettformater. Det er stort fokus på idé- og konseptutvikling samt praktisk produksjon og tett samarbeid med bransjen ute i praksis og på forskjellige prosjekter.
  • Fagfunksjonsspesialiseringen består av fagfunksjonene regi, foto, klipp og produksjon. Studentene har felles undervisning i fortellingslære, og løser hvert semester minst én større produksjon sammen, blant annet en analog 16mm-produksjon. Målet er å trene studenter til tyngre produksjoner av lengre format i store team med til dels høyt spesialiserte arbeidsoppgaver. Den avsluttende bachelorfilmen er skutt på Arri Alexa.

Begge retningene samarbeider med høyskolens bachelorprogrammer i Manus, VFX, Maske- og hårdesign og Skuespill, og har et spesielt nært samarbeid med Lyddesign som lager lyd til produksjonene.

Vi arbeider for at studentene skal bli kunstnerisk modige og at de kan bidra til høy kvalitet innen norsk film- og TV-bransje. Vi er stolte av å ha studenter fra Westerdals institutt for film og medier ved Høyskolen Kristiania som for andre år på rad er blitt nominert til BAFTA Student Film Awards.

Kom på avgangsstudentenes bransjepitch og møt våre nye talenter!

Til info: årets avgangsfilmer vises på Saga kino 11. og 12. juni.

Bachelor i manus arbeider vi med en rekke formater innen tekst for fremføring, som kortfilm, spillefilm, TV-drama, teater og spill. Målet er å gi studentene et solid håndverk innen dramatisk skrivekunst, samtidig som de får anledning til å utvikle en personlig forfatterstemme. Manusstudentene samarbeider bredt med høyskolens bachelorprogrammer i Skuespill, Film og TV, Spilldesign, Visual Effects og Prosjektledelse kunst og kreativ næring, og får jevnlig realisert sine arbeider. I sitt tredje år skriver de BA-arbeider i lengre format i en selvvalgt sjanger.

Kom og hør fremtidens fortellere pitche årets blodferske historier – fire spillefilmer og ni TV-serier skal presenteres!

Bachelor i lyddesign følger med i tiden. Våre studenter er opplært i arbeid på tradisjonelle platformer som film- og TV-produksjon, men har også både innsikt i, og erfaring med, lydarbeid for de nye digitale og interaktive mediene. Utdanningens formål er å gi studentene en bred håndverksmessig og kunstfaglig grunnmur de kan bygge videre på etter endt utdannelse. Gjennom studiet har våre studenter hatt lydansvar i samarbeidsprosjekter med høyskolens bachelorprogrammer i Film og TV, Spilldesign, Visual Effects, 3D-grafikk og Skuespill. Som bacheloroppgave har studentene utført både lydopptak, lyddesign, og lydmiks på årets avgangsfilmer, som vises på Saga kino 11. og 12. juni. Gå og Se!