✕  Lukk søk
Uke 39, 27/09 - 29/09

Teatervisning: ANTIGONE

Sisteårsstudentene på Bachelor i skuespill viser Rolf Almes versjon av Sofokles' velkjente tragedie.

Bilde: Rolf Alme

De to siste ukene i september har studentene på tredjeåret Bachelor i skuespill en intensiv workshop rundt temaet gresk teater og Sofokles’ tragedie ANTIGONE, sammen med regissør Rolf Alme.

Fredag 27. september kl. 20:00, lørdag 28. september kl. 13:00 og søndag 29. september kl. 13:00 viser studentene resultatet på Vega Scene (Hausmanns gate 28 – 32, Oslo).

Rolf Almes forestillinger er formale, slik som det antikke teater var. Alme forsøker ikke å kopiere virkeligheten psykologisk-realistisk, men leker med virkeligheten på scenen. Han gjør konsekvent bruk av kor, men med en litt annen funksjon enn i det antikke teater: koret med sine «lyttebilder» og kommentarer blir nesten som publikums representanter på scenen. Koret er i utgangspunkt alltid superinteressert i hva som blir sagt, og det gjør at publikum blir manipulert til å tro at alt som blir sagt faktisk er veldig viktig. Regissøren er i tillegg opptatt av det episke, det fortellende. Også i denne visningen møter publikum en gruppe skuespillere som forteller og kommenterer en historie. Det er ingen små eller store roller; alle er på scenen hele tiden. Alme er mer opptatt av en helhetlig estetikk enn av individuelle rollekarakteristikker. Humor er også en viktig ingrediens i Almes forestillinger. Så selv om ANTIGONE er en tragedie, vil visningen tidvis være komisk. Grunnen til at regissøren bruker så mye humor, er fordi vi i vår tid har lettere for å kommunisere med hjelp av humor og en viss ironisk distanse.

Velkommen til ANTIGONE av Rolf Alme, basert på Sofokles’ tragedie.
Regi: Rolf Alme
Skuespillere: studenter 3. år Bachelor i skuespill: Benjamin Aasebø, Anette Sissener Amundsen, Iver Asp, Vivild Marie Falk Berg, Sandra Edvardsen, Victoria Fahre, Sondre Helgesen, Robin Houbraken, Hanna Heider Hov, Øyvind Hovden, Dagny Backer Johnsen, Deniz Kaya, Sara Kristine Larsson, Beathe Leren, Nanna Lundevall, Inga Johanne Fyhn Nilsen, Helene Nordbye Nybø, Andreas Dillerud Olsen, Julie Grønning Rognmo, Peder Ulven, Andreas Vedvik

Lys: Marita Storheim

Vises på Vega Scene:

  • fredag 27. september kl. 20:00
  • lørdag 28. september kl. 13:00
  • søndag 29. september kl. 13:00

Gratis inngang og åpent for alle.
Ingen billettbestilling; publikum bes møte opp ca. et kvarter før.
Varighet: ca. 1 time.

Meld deg gjerne på facebookarrangementet her.