✕  Lukk søk

Fagskolestudier i Norges vakreste studentby

Med et praktisk studie på Fagskolen Kristiania i Bergen ligger alt til rette for en morsom, spennende og lærerik studietid i en av landets mest spennende studentbyer. Bergen byr på internasjonalt miljø, pulserende uteliv og nærhet til både natur og næringsliv.

Bilde av husene på bryggen i Bergen.

De fine sjøhusene på bryggen i Bergen.

Bergen er kjent for å være en vakker by og tiltrekker seg mange turister, men det er også en fantastisk studentby.

– Du må rett og slett bare oppleve selv hvorfor Bergenserne er så patriotiske! sier Christine Akerø som studerer interiør på Fagskolen Kristiania.

– Bergen by er både regnfull, trygg, travel, urban og ikke minst vakker. Både studentenes hjem og utdanningsinstitusjoner ligger tett sammen innenfor en kort radius, som gjør denne byen til verden beste studentby, sier hun.

– Det er i tillegg svært inspirerende å studere her fordi hele byen har en optimistisk stemning. Flere kreative bransjer som lenge har vært ettertraktede og etablerte på Østlandet og ellers i Europa, blir endelig satset på og er i vekst på Vestlandet. Som student ved Fagskolen Kristiania har vi unike nettverk med næringslivet gjennom våre lærere, og vi får på mange måter være med på å forme og ta del i denne utviklingen.

Portrettbilde av Christine Akerø

Christine Akerø som studerer interiør på Fagskolen Kristiania i Bergen.

Inkluderende studentmiljø

— Vi har mange innflyttere fra andre byer og tettsteder ved campus Bergen. Det gjør at mange søker nye relasjoner, engasjerer seg og deltar på sosiale aktiviteter utenom skoletid. Bergen er en liten storby, med mange tilbud i en sentrert bykjerne, hvor det skjer noe året rundt, forteller Line Louise Wollertsen.

Hun studerte på Fagskolen Kristiania for noen år tilbake, og har nå fått jobb ved skolen.

– Fagskolen er en liten skole med rundt 150 studenter, noe som gjør studentmiljøet her ekstra inkluderende og sosialt.

IntocampusBergen2016

Fadderuka i Bergen!

Liten skole – sosialt studentliv

I tillegg til mange lokale festivaler og konserter, organiserer Studentunionen oppstartsuka, fester, idrettslag og karrieredager på skolen. Ikke langt fra skolen ligger også studentenes kulturhus, Det Akademiske Kvarter, hvor man kan delta på konserter, temakvelder, teaterforestillinger og quizkvelder.

Fagskolestudentene får også et ekstra tett forhold til sine faglærere her, siden campus her er i mindre format.

En som de fleste kjenner er Helge Kirkaune aka Mac-Helge. Helge er hovedlærer for både 3D og animasjon og grafisk design i Bergen, og er så populær blant studentene at han har fått en egen fan-side på Facebook.

Godt samarbeid med næringslivet

Å studere i en av landets viktigste handels- og forretningsbyer gir mange muligheter for verdifull innsikt og samarbeid med relevante bransjer og næringer i vekst.

— Skolen har tette bånd til næringslivet innenfor alle våre fagområder. Det nyter våre studenter godt av i form av spennende gjesteforelesere og relevante praksisplasser innenfor blant annet de marine næringene, sier Line Louise.

Spillbransjen står sterkt i Bergen, noe studentene på 3D og animasjon nyter godt av. Flere av timelærerne jobber fulltid i bransjen og hjelper studentene med praksisplasser og jobbmuligheter. Også interiørbransjen er godt etablert Vestlandet, og har et godt samarbeid med fagskolen.

Det er altså ikke så rart at 30 000 studenter fra hele verden velger Bergen som sitt studiested. Opplev den tradisjonsrike bryggen, fiske- torget, de gamle trehusene, Fløibanen og de syv fjell som omkranser byen. Spennende arrangementer og festivaler går av stabelen året rundt, og du har tilgang til flere av landets største aktører innen maritim næring, turisme og flere store aktører i mediebransjen.

Blogg, bergen by

Bergen har mange flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet

Nye lokaler høsten 2019

Til høsten flytter Fagskolen Kristiania inn i nye lokaler, midt i sentrum av Bergen.

Fagskolens Hus åpner dørene i august 2019 og vil ligge i C. Sundts gate 27-29 – med utsikt til den verdenskjente Bryggen i Bergen. Her vil vi kunne tilby fasiliteter som blant annet studio, design lab og verksted, og dette vil gi fagskolen større muligheter til å dyrke sine kreative og utøvende studier.

Bildet viser et bilde av Bryggen i Bergen. Solen stråler på de gamle husene og himmelen er blå.

Bryggen i Bergen er verdenskjent, og dette blir utsikten fra de nye lokalene til Fagskolen Kristiania.

Mer om Bergen

Fasilitetene våre er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

Vår sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Velger du å sykle har vi flere sykkelparkeringer utenfor skolen, reiser du kollektivt har Skyss gode studentpriser.

I tillegg til alt du kan finne på i Bergen forøvrig, arrangeres det en rekke arrangementer på skolen. Noen av disse arrangeres av Studentunionen,  andre gjennom egne komiteer og foreninger.

Høyskolen Kristiania Bergen

Biblioteket på Høyskolen Kristiania skaper et godt miljø for akademisk arbeid og gir opplæring i informasjonskompetanse.

Her hjelper vi deg med å søke etter fagstoff og informasjon, finne verktøy for studier og forskning, forstå henvisningsregler og mye mer.

Studentunionen

Studentunionen står for de fleste sosiale arrangement på skolen, blant annet studentfester, karrieredag, fadderuken, fellesturer og mye mer. Den har også flere idrettslag man kan engasjere seg i, som fotballag, håndballag og volleyballag.

Du har muligheten til å engasjere deg i mange forskjellige utvalg i Studentunionen, noe som gir både nyttige erfaringer under og etter studietiden, i tillegg til muligheten for å skape nettverk på tvers av linjene.

Det akademiske kvarter

Kvarteret er studentenes kulturhus i sentrum, og har plass til 1500 gjester fordelt på over ti rom og barer. Med rundt 2200 arrangementer årlig er det alltid noe som skjer. Det arrangeres konserter, temamøter, quizkvelder, du kan se fotballkamper, revy- teaterforestillinger, og de har barer og cafeer.

Kvarteret blir drevet av frivillige, og så mange som 400-500 jobber der til enhver tid. Du kan lære mye av å jobbe som frivillig, og du blir garantert kjent med mange andre studenter. Nesten uansett hvilken studiebakgrunn eller interesser du har, så finnes det en frivillig gjeng som søker nettopp deg!

Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) jobber med studentvelferd for alle studenter ved høyskolene og Universitetet i Bergen. Som bachelorstudent i Bergen kan du benytte deg av tilbudene de har.

Sammen har mange velferdstilbud og tjenester, blant annet boligutleie, idrettssenter, spisesteder, bokhandler, legesenter, psykososial helsetjeneste, barnehager, karriereveiledning og ulike idrettstilbud.

Det er gode muligheter for å finne hybel i nærheten av sentrum, enten du velger å gå inn på det private markedet eller velger å søke om bolig i en av de 4396 hybelenhetene SiB disponerer.

Mange av våre studenter velger å bo i studentkollektiv i nærheten av sentrum og skolen.

Hos oss har vi fokus på å utvikle ferdigheter og kompetanse for fremtidens arbeidsliv. Vi har også et kommersielt fokus, dette for at du som student skal være best mulig egnet til å gå rett ut i jobb etter endte studier.

Dyktige fagpersoner, som både er interesserte og tilgjengelige skaper et godt læringsmiljø – dette er noe av det som tidligere og nåværende studenter trekker frem som et kjennetegn for Fagskolen Kristiania.

I tillegg til praktisk og kreativt arbeid, setter vi deg i kontakt med næringslivet fra dag én. Dette bidrar til at du blir godt forberedt til livet etter studiene, i tillegg til at bransjen og næringslivet holdes oppdatert på hva våre studenter kan tilby av kompetanse.

Karriere

Gjennom veiledning, kurs, workshops og aktiviteter på vårt karrieresenter blir du en god jobbsøker og attraktiv kandidat. For tidligere studenter tilbyr vi veiledning og støtte i den første tiden i ny jobb, samt karriereplanlegging og videre påfyll av kompetanse gjennom skolens alumni-nettverk.

Det er viktig at den kunnskap som utvikles og produseres hos studentene våre kan anvendes i arbeidslivet. Tette relasjoner, dialog og konkrete samarbeid med arbeidsgivere er inspirerende og nyttig for alle involverte.

Våre studier har et velutviklet samarbeid med arbeidslivet i regionen. Samarbeid kan i praksis dreie seg om caser i undervisning, studentprosjekter, studentkonkurranser, eller tilgang til spesifikk kompetanse.

 • Utgangspunktet for caser i undervisning er overordnede studieplaner med fastsatte læringsmål. Caser må derfor tilpasses undervisningens progresjonsplan.
 • Ved inngåelse av konkret samarbeid vil forventninger avklares og avtaler om innhold, leveranser og eierskap avtalefestes.

Bli kjent med våre studenter

Vi ønsker å være tilgjengelig for bransje- og næringslivet, og du kan bli kjent med oss og studentene på ulike måter:

 • Du kan invitere studenter til å ha sin praksisperiode, eller skrive bacheloroppgave hos dere
 • Ønsker du å rekruttere studenter fra oss gjøres dette via vårt karrieresenter
 • Studentene våre har reelle kundeoppdrag hvert semester, og vi tar i mot oppdrag fra både bedrifter og privatpersoner
 • Vi arrangerer nettverksarenaen Karrieredagene, hvor du kan profilere din bedrift
 • Vi arrangerer lunsjmøter hvert semester med relevant tematikk innenfor kommunikasjon og kreativitet
 • Vi arrangerer avgangsutstilling i juni hvert år. Her kan du se studentenes avsluttende arbeider. Det er høy kvalitet på studentarbeidene og en unik mulighet for å treffe studenter klare for arbeidsmarkedet

Fagskolen Kristiania har et svært praktisk fokus, noe som underbygges i både studiemodell, innhold og fagstab. I tillegg har avdelingen i Bergen opprettet et eget studentbyrå, for de mest engasjerte og talentfulle studentene.

Studentbyrået tar oppdrag fra kommersielle aktører og det er primært andre- og sisteårsstudenter på både fagskole- og høyskolestudier, som løser oppdragene via tre interne team.

Våre mål

Studentbyrået har tre klare strategiske mål:

 • skape et attraktivt, nettverksbyggende og praktisk tverrfaglig arbeidsfellesskap for de beste studentene
 • knytte næringsliv og potensielle arbeidsgivere tettere til høyskolen, og generelt gjøre Fagskolen Kristiania bedre kjent
 • bli det mest kreative og resultatorienterte talentfellesskapet i Bergen.

I praksis betyr dette å ha følgende fokusområder:

 • USP: Vi er unge talenter med stor energi og skaperevne, som ikke er fanget i gårsdagens holdninger og teorier.
 • skal være et ungt og smart, kreativt talentfellesskap, drevet av studenter.
 • skal utvikle de flinkeste og mest ivrige studentene til å lede en selvstendig og lønnsom virksomhet.
 • bevissthet i forhold til både inntekt, markedsføring av skolen, nettverksbygging og praktisk erfaring.
 • solid backing av faglærere med profesjonell kompetanse og erfaring.
 • skal tiltrekke oppdrag via hele skolesystemets nettverk.
 • skal være en juniorpartner for byens reklamebyråer.
 • et springbrett mot arbeidsmarkedet.

Noe for dere?

Er din bedrift interessert i å gi Studentbyrået oppdrag eller er du student som ønsker å søke stilling i byrået? Ta kontakt med Helge Kirkaune.