✕  Lukk søk

Klar for nerde-påske

I påsken går Norges største gaming-event av stabelen. Vi snakker selvfølgelig om The Gathering, og vi stiller med pannekakeprinter, popcornmaskin og en haug med gira studenter!

Klar for nerde-påske

Fra venstre: Mads Sæløen, Mathias Tollerud og Oda Rosenkilde tar med seg Westerdals-standen til The Gathering.

Spill er et viktig element i mange av våre bachelorprogrammer. Derfor er det obligatorisk for oss å være tilstede når hele spill-Norge samles i Vikingskipet på Hamar i påsken under arrangementet The Gathering – også kjent som TG.

– Det skjer vanvittig mye kult på vår stand i år, sier Oda Amalie Rosenkilde som er gamebrarian på campus Fjerdingen.
– Vi skal ha med en pannekakeprinter, popcornmaskin og en av dagene skal vi også ha en brettspill-jam der man lager sitt eget brettspill, forteller hun.

En student fra skuespill har til og med laget et skuespill spesielt for gamere, som forhåpentligvis skal bli framført under arrangementet.

– Men den største ressursen vi har er uten tvil studentene selv. Når man møter dem kan man få et innblikk i hvilket miljø vi har her og hva det går i, sier Oda.

Vi håper å møte nye studenter til blant annet spilldesign, Visual Effects, 3D-grafikk og alle studieprogrammene på Institutt for teknologi under TG. Oda mener at arrangementet er en perfekt setting for å knytte bånd med potensielle nye studenter.

– Vi vil vise fram noen studentarbeider og studentene skal også sitte og kode live, forteller Oda.

Klar for nerde-påske

Mathias rigger ned standen for å ta den med til TG.

Drømmejobb for studentene

Utsendingen fra Westerdals (nå Høyskolen Kristiania) blir i år på ca. 25 personer. 20 av disse er studenter som har fått kjøpe rabatterte billetter via. høyskolen. Det er ikke bare rabatten som er ettertraktet, men også at de slipper å stå i det såkalte kølotteriet. Høyskolen har i tillegg sitteplasser til 40 stykker som har kjøpt vanlig billett.

I år som før skal standen våre bemannes av studentene våre, og du får møte studenter fra interaktivt design, spillprogrammering, intelligente systemer og to fra spilldesign. Dette er fem heldige studenter, som i tillegg til å få lønn for å bemanne standen, får gratis TG-billett og hotellrom av høyskolen.

– Fy søren, det er drømmejobben! sier Oda.

Mer enn svette nerder

Mathias Tollerud går sitt andre år på interaktivt design og er en av de fem heldige som skal stå på stand for Westerdals Oslo ACT.

– Det er viktig at vi er på TG, fordi det er et tonn av potensielle teknologi-studenter der, mener han. Han har vært på TG to ganger før, og har også vært med å arrangere flere mindre dataparties tidligere.

– Jeg personlig er ikke der for spillingen, men for folkene, sier Mathias. Det er den sosiale kulturen rundt TG som gjør at han liker å være der.

– Jeg er så glad i det miljøet som er der, kulturen er helt særegen. Alle som er på TG driver med det de interesserer seg for uten at det er noe mas, alle kan bare være seg selv. Man føler seg så velkommen, sier han.

– De fleste tenker at TG bare er et vikingskip fullt av svette nerder, men det er så mye mer enn det! sier han, men må bekrefte at det er noen svette nerder der også.

– Men det er så mye mer enn å sitte foran datamaskiner og nerde natta lang. Det er heller nerding på mange forskjellige nivåer. Mange er der for å delta konkurransene og vinne masse ting, forteller han.

At Mathias nå får billett, hotell og betalt for å stå på stand for Westerdals og Høyskolen Kristiania, er bare en bonus.

– TG hadde det blitt uansett! sier han. Han har dessuten tenkt å dele på godene har får.

– De som sto på stand for høyskolen i fjor var veldig generøse med oss andre og lånte bort dusjen på hotellrommene sine. Den tradisjonen vil jeg føre videre, sier Mathias.

Klar for nerde-påske

Slik ser det ut når 7000 spill-entusiaster inntar Vikingskipet.

Spesiell stemning

The Gathering er kjent for å samle alt som kan krype og gå av spill-interesserte i landet, og blir utsolgt hvert år. I år forventes det rundt 7000 personer innom Vikingskipet.

– På dagtid kan du gå rundt på alle standene og sjekke ut ting. Det er mange spillstudioer som har stands for å vise fram sitt selskap og man får teste ut helt ferske spill-demoer. Det er konkurranser overalt så du er nesten garantert å få med deg et nytt tastatur hjem. Også er det for eksempel mini-kurs i forskjellige typer programmering, forklarer Oda.

– Det er som en festival, men man trenger ikke å drikke seg drita for å være sammen. Det er en veldig lav terskel for å være seg selv. Og det føles veldig trygt å være der, selv om det er sykt masse folk pressa sammen, sier hun.

Første gang Oda var på TG var i 2009.

– Vi kom på kvelden og det var mørkt, så det eneste man så var lyset fra skjermene. Man kjente duringen fra datamaskinene og at det vrimlet og oset av energi. Da fikk jeg bare lyst å bli hacker! mimrer Oda.

– Folk rigger seg til med hyller som de bygger over pultene sine, og du ser at folk camper på plassen sin med soveposer, nudelpakker og klær som stikker ut overalt. Det er så koselig! Det er som å gå inn i Blade Runner eller et futuristisk marked i Kina, sier spillentusiasten.

The Gathering 2017 åpner dørene onsdag 12. april klokken 09:00.

 

Se bakomfilmene fra årets TG her!