✕  Lukk søk

Film, TV og spill

×

Vil du utvikle ditt kreative talent og skape gode historier?

For deg som vil underholde, engasjere og påvirke. Få muligheten til å bli sett, hørt og anerkjent for noe du har vært med på å skape.

Bli en del av Nordens største utdanningsmiljø innen media. Hos oss får du en utdanning med mye praksis og mange valgmuligheter lært bort av dyktige bransjefolk. Vil du ta en bachelorgrad i journalistikk? Lære å lydlegge film? Skrive filmmanus? Lage visuelle effekter for film og spill, eller designe 3D-grafikk?

Hos oss kan du bli blant annet bli filmfotograf, klipper, regissør eller produsent. Du kan utvikle visuelle konsepter, eller skape engasjerende visualiseringer for film og spill.

Alle våre utdanninger er profesjonsrettet og gir deg både teoretisk og praktisk innsikt og erfaring. Du får god innføring i hvordan bransjen fungerer, og får kontakt med potensielle arbeidsgivere gjennom hele studieløpet.

Bachelor

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Dette er en teknisk og kunstnerisk utdannelse som gir deg en bred kompetanse til bruk i film, reklame, dataspill og visualiseringer for arkitektur og industri. Du lærer å lage tekniske og estetiske løsninger til bruk på forskjellige plattformer og i ulike kanaler, og studiet passer for deg som er kreativ, nøyaktig og teknisk interessert.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Her lærer du språket, historien, arbeidsmetodene og utstyret, og du gjennomgår en rekke ulike sjangre, som f.eks. reklamefilm, dokumentar, TV-underholdning og fiksjonsfilm. Du jobber med reelle film- og TV-produksjoner, både med medstudenter og bransjeaktører, og vi benytter samme utstyr og verktøy som bransjen slik at du er rustet til å gå rett i jobb.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Som student jobber du med ulike media som dataspill, fiksjonsfilm, dokumentar, transmedia, reklamefilm, dubbing, reality-TV med mer. Du får rom til å finne din egen kreative stemme, og deltar i reelle prosjekter både med medstudenter og bransjeaktører.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

I løpet av tre år skal studentene opparbeide seg en grundig kompetanse og en stor mengde erfaring med produksjon av manus for film, TV og teater. Studiet har som mål å utvikle studentenes skrivetalent og kunnskap om samtidens toneangivende fortellinger, med tett individuell veiledning, oppdatert undervisning og muligheten til å utvikle din personlige stemme og fortellermetodikk.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Ved hjelp av sminke, hår, hårdeler og spesialeffekter lærer du å fremstille en troverdig rollefigur, og du skal kunne lage både skjønnheten og udyret. Studiet er det eneste av sitt slag i Norge og du får jobbe svært mye praktisk med virkelige prosjekter innen film, TV, teater og med andre studenter på høyskolen.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Her lærer du å skape engasjerende spill og spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner, ved å ha ansvar for spillets konsept, regler, mekanismer og historiefortelling. Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du designer og utvikler enkeltdeler av et spill, som level design, oppsett til kontroller og meny/UI, men også andre deler av spillproduksjonen, som presentasjon, prototyping og dokumentasjon, og gjennom studiet vil du lage flere ferdige spill.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Her lærer du hvordan spill og andre avanserte grafiske applikasjoner lages og vi gir deg kompetansen du trenger for å lage avanserte systemer gjennom en skreddersydd kombinasjon av systemprogrammering, matematikk og 3D-programmering.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Tekstene som skrives både under studiet og i potensielle jobber strekker seg fra markedskommunikasjon og reklame, redaksjonell kommunikasjon innen fjernsyn, radio, digitale og trykte publikasjoner, og kunstorienterte tekster til musikk, film, teater og skjønnlitterær fortelling. Tekst må kommunisere til en tenkt mottaker, og du som skribent må kunne gjennomføre og lede idé- og kommunikative strategiprosesser.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Visual Effects (VFX) er med på å skape imponerende scener i mange av dagens film og TV produksjoner, både elementer som opplagt ikke er ekte, til effekter som subtilt er med på å løfte filmen. Norges største aktører innen feltet vil guide deg igjennom artistisk utvikling og lære deg VFX-teknikker, og gjennom studiet vil du delta i stadig større prosjekter og få kontakt med den raskt ekspanderende bransjen som du skal bli en del av.

Fagskole

Heltid | 2 år | 120 studiepoeng

Dette er en teknisk og kunstnerisk utdannelse som gir deg en bred kompetanse til bruk i film, reklame, dataspill og visualiseringer for arkitektur og industri. Du lærer å lage tekniske og estetiske løsninger til bruk på forskjellige plattformer og i ulike kanaler, og studiet passer for deg som er kreativ, nøyaktig og teknisk interessert.

Heltid | 1 år | 60 studiepoeng

En god innholdsprodusent er en visuell historieforteller som kan bruke bilder, film, klipping, tekst og lyd som virkemidler for å få budskapet fram på en troverdig måte, og samtidig beherske kommunikasjonsstrategi, planlegging og målgruppeforståelse. Du skal produsere og spre innhold til spesifikke målgrupper, og god innholdsmarkedsføring skal gi brukerne en opplevelse gjennom innhold som målgruppen ønsker å se.

Heltid | 2 år | 120 studiepoeng

Vi gir deg verktøyene, kunnskapen og grunnlaget du trenger for å ta steget inn i filmbransjen, gjennom spennende fag som filmteori, dramaturgi, produksjon, regi og manus, foto/lys og klipp og lyd, og muligheten til å spesialisere deg innen de fagene du liker best. Vi satser på produksjoner av dokumentarfilm, reportasje, kortfilm, eksperimentell film, musikkvideo, reklamefilm og fiksjon, og lar deg eksperimentere for å utvikle ditt eget selvstendige filmuttrykk.

Heltid | 2 år | 120 studiepoeng

Spillutvikling handler om å fortelle en historie, skape en opplevelse og underholde spillere, og på dette studiet får du kunnskapen om hva som kreves for å kunne skape gode, kommersielle spill. Her lærer du hvordan man går fram med en idé til ferdig spill, hvordan man bruker en spillmotor, og du lærer å beherske verktøy og prosesser som innebærer grafikk, lyd, historiefortelling, lys og spillmekanikk.

VFX-studenter i jobb

Før høstsemesteret var over hadde halvparten av andreklasse på Bachelor i Visual Effects deltidsjobber hos Norges ledende VFX-studioer.

Se hvor de jobber

Adjø Montebello, hallo Vulkan

I 2017 ble Karpe Diem-filmen sett av 52 000 mennesker på fire dager. Nå tar regissør og tidligere Westerdals-student Thea Hvistendahl med seg filmen til det store utlandet.

Les intervjuet med Thea