✕  Lukk søk

Podcasten «Krumsvik & Co.» har lyttere fra alle verdensdeler

Rektor Arne H. Krumsvik mener formidling av forskning er en sentral del av akademikernes samfunnsoppdrag. Denne holdningen ga liv til hans faglige podcast «Krumsvik & Co.»

En mann i dress står og smiler foran en Høyskolen Kristiania-pressevegg

Arne H. Krumsvik er professor i medier og kommunikasjon og rektor ved Høyskolen Kristiania. Han er også mannen bak podcasten «Krumsvik og Co.»

En håndholdt lydopptaker og sin private Volvo som studio

Vår nye rektor Arne H. Krumsvik tok steget og begynte podcasten «Krumsvik & Co.», da han ble instituttleder ved Universitet i Oslo for snart to år siden. Podcasten består av samtaler om utdanning, forskning, formidling og innovasjon. Han forklarer at han gjerne ville fortsette å bidra til formidling av forskningsresultater, siden det ikke er særlig realistisk å drive med egen forskning som leder i akademia. Han legger også til at dette er en fin måte å bli kjent med sine kolleger og deres forskning på.

Formidling av forskning er en sentral del av samfunnsoppdraget vårt, og noe jeg brenner for.

Når Krumsvik blir spurt om han noen gang vurderte å finne seg en podmakker forteller han at han unngikk å plage andre enn gjestene med prosjektet i begynnelsen. Han var naturlig nok ikke helt sikker på om podcasten ville fungere, da dette var ganske nytt for han.

– Jeg startet med en håndholdt lydopptaker og brukte min private Volvo som studio. Etter hvert oppdaget jeg hvor det var lydstudioer jeg kunne låne. Men ved å bruke en halvtime på opptaket og maksimalt en time på redigeringen, er dette en produksjonsform som er svært fleksibel og høyst håndterbar i en ellers travel hverdag. Ved å være alene som vert, blir det også mer air-time til gjesten, som jeg syntes er viktig.

En mann sitter på en grønn benk, foran en orange murvegg

Arne H. Krumsvik mener formidling av forskning er en sentral del av samfunnsoppdraget til en akademiker, og er noe han brenner for.

Lyttere fra flere verdensdeler

Den viktigste inspirasjonskilden til Krumsvik er ferske publikasjoner, som også ofte fungerer som utgangspunktet hans for å invitere til en samtale. I tillegg til nye publikasjoner er det også andre temaer som står på agendaen i programmet.

– Vi snakker gjerne også om hvordan forskningen kommer undervisningen til gode. Noen ganger kan en gjesteforelesning være utgangspunktet for en samtale. Derfor finner du så langt forskere fra fire ulike universiter og høyskoler i arkivet.

  • Krumsvik hadde nylig førstelektor ved Høyskolen Kristiania, Karl-Fredrik Tangen, i studio. Der snakket de om Tangens nylanserte bok «Markedsføring og forbrukerne». Les mer om Tangen og boken her!

Krumsvik føler seg privilegert som har hatt så mange interessante gjester med i programmet. Han trekker frem samtalen med førsteamanuensis Timotheus Vermeulen ved UiO om «Metamodernism and fake news», som det opptaket som kanskje har fått størst impact så langt. Det har hatt lyttere fra de fleste verdensdeler, og ble nylig sitert i en akademisk artikkel publisert i tidsskriftet Performance Philosophy.

– Jeg drømmer om at store navn som kommer på besøk til Høyskolen Kristiania som gjesteforelesere, setter som vilkår at de får være med i podcasten, ler han.