✕  Lukk søk

I jobb: Interaksjonsdesign

– Ønsker du å starte opp for deg selv slik som vi gjorde, ikke vær redd for å spørre om hjelp.

  • Navn: Silje Langseth Grundstad
  • Alder: 26 år
  • Sted: Fra Mosjøen
  • Studerte: Ett år grafisk design og to år interaksjonsdesign

silje

Hvorfor valgte du å studere interaksjonsdesign?

Jeg ønsket å studere noe som var fremtidsrettet, og når jeg så trenden med at mer og mer ble digitalisert og lagt over på nett bestemte jeg meg for å studere webdesign. Jeg studerte først grafisk design og lærte et godt stykke ut i andre semester at skolen tilbød interaksjonsdesign, men hadde ikke klart å starte en linje enda.

Lars og Andreas i klassen min hadde vært blant dem som prøvde å dra dette i gang og jeg ble overbevist av dem.

Hva husker du best fra studiet?

Jeg husker da vi hadde åpen dag og skulle reklamere for linja vår. Det var veldig vanskelig å bestemme oss for hva vi skulle vise frem fordi interaksjon dekker så mange felt, og vi ville jo nå ut til alle! Så det ble en blanding av spillinspirert dekor, noen interaktive skjermer og plakater og websider.

Har du startet for deg selv?

Mot slutten av studiet satte jeg og Lars oss sammen og bestemte oss for å starte opp et webdesignbyrå sammen. Ideen fikk vi fra læreren vår, Eirik Backer, som hadde sett at vi jobbet så godt sammen på studiet. Vi satte opp et lite kontor i Hommelvik hvor Lars bor og kalte byrået Homla Media.

Som et helt nytt, lite byrå utenfor byen har det ikke akkurat vært hektisk. Det har gått litt i rykk og napp, men det er nok til å få det til å gå rundt. Siden oppstart har vi hatt syv oppdrag, som blir ca. ett oppdrag i måneden.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

En typisk arbeidsdag består av mye mailer og sette opp tilbud til kundene vi ønsker oss. Siden oppstart har vi blir mye flinkere til å balansere designdelen av jobben og det nødvendige papirarbeidet.

Er det noe fra en forelesning du opplever å ha bruk for i dag?

Lærerne brukte ofte eksempler fra eksisterende sider når vi lærte om nye funksjoner slik at disse tingene satte seg godt.

Har du et tips eller to til studenter som snart skal ut i jobb?

Hvis dere ønsker å starte opp for dere selv slik som vi gjorde, ikke vær redd for å spørre om hjelp. Det er veldig mye, særlig papirarbeid, som kan være vanskelig å sette seg inn i. Men det er hjelp å få flere steder. Vi har fått hjelp fra banken, regnskapsførere og Skatteetaten for å nevne noen.

Hva er de beste rådene du vil gi til unge studenter som ønsker å jobbe med det du gjør i dag?

Webdesign og utvikling generelt er et fag som er i stadig forandring, så mitt beste tips er å holde seg oppdatert. Læreren min rådet oss å bruke Netvibes for å hente inn nyheter fra rundt om på nettet, så jeg gir det rådet videre!

Les mer: Interaksjonsdesign