✕  Lukk søk

Langdalen går fra NTNU til Høyskolen Kristiania

Jørgen Langdalen (56) er ansatt som instituttleder og professor i musikkvitenskap ved Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio på Høyskolen Kristiania. Han vil tiltre sin nye stilling i midten av januar 2019.

Et portrettbilde av en mann, som smiler, iført blå skjorte. Det er en grå bakgrunn.

Jørgen Langdalen. Foto: BERRE AS

Langdalen kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for musikk på NTNU, og har i tillegg undervisnings- og veiledererfaring fra Institutt for musikk og teater ved UiO, Norges musikkhøgskole og KHiO Operahøgskolen. Fra midten av januar 2019 blir han ny instituttleder ved Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio.

– Jeg er imponert over studietilbudet som er utviklet innenfor populærmusikk, låtskriving, lyddesign og musikkproduksjon på Høyskolen Kristiania, og jeg har hørt mye bra om scenekunstmiljøet. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med det, sier Langdalen.

Rektor Arne H. Krumsvik ved Høyskolen Kristiania er begeistret for instituttets nyeste tilskudd.

– Langdalen har omfattende erfaring fra forskning, utredning, undervisning og ledelse innen kunstfagene, noe som har gitt ham en bred kontaktflate mot norske og internasjonale fagmiljøer. Hans kontaktnett i internasjonal musikk- og teaterforskning er stort, og han har arbeidet nært med musikk- og scenekunstbransjen. Vi gleder oss til å få ham med på laget, sier rektor Arne H. Krumsvik.

Langdalen, som er utdannet i både musikkvitenskap, språk og filosofi, har en variert bakgrunn i både akademia og i flere områder av kulturbransjen. Foruten en årrekke med undervisning og veiledning ved flere utdanningsinstitusjoner, utarbeidet han på 90-tallet en rekke kulturpolitiske planer innen musikk- og scenekunst, for bl.a. Kulturrådet, Kulturdepartementet og Oslo kommune.

Nå ser Langdalen frem til å bli en del av Høyskolen Kristianias fremtid og utvikling.

– Det blir veldig spennende å bli kjent med fagmiljøene på institutt for scenekunst, musikk og studio, og å få være med på å utvikle disse fagene videre i årene som kommer. Høyskolen Kristiania befinner seg i en meget interessant utviklingsprosess som blir givende å få være en del av, sier Langdalen.